tomislavnews.com

FOTO: SPLITSKI MARATON u jesenskom ruhu, dvije medalje za AK “Puls” iz Tomislavgrada



Iako se po pravilu održava u veljači, situacija s COVID-om ove je godine utjecala na termin jedne od najljepših i najbolje organiziranih utrka – Splitskoga (polu)maratona. Termin je promijenjen, ali je vrhunska organizacija ostala na razini. Svaka čast za organizatore! Na temperaturu se nije moglo utjecati, a bila je malo viša od očekivane za ovo doba godine.
Zbog mjera koje su na snazi zbog COVID-a, ukupna je procedura bila nešto složenija pa su naši pojedini članovi već u 4:00 bili na putu za Split. Nedaće velike, ali htijenje neupitno!
Dan prije dugih distanci održala se utrka na 5 km, na kojoj je naša članica 🥉Naomi Manđeralo (22,11) zauzela treće mjesto u ženskoj konkurenciji. Čestitke, Naomi!
Utrke na polumaratonskoj i maratonskoj distanci krenule su u 7:30, a na startnoj liniji među 700 natjecatelja bilo je i naših trinaest dresova, tri spremna za maraton, a ostali za polovicu od maratona. Obje staze lijepo uređene i sadržajno bogate. Koreografija i podrška na svakom koraku. Ugođaj je to koji se i ne doživljava baš često.
➡️ Na polumaratonskoj distanci prvi od naših do cilja je stigao Josip Martinović (11. u dobnoj kategoriji), s vremenom 1,31,16. Vrhunski rezultat za mladića koji prvi put trči polumaraton. Bravo Josipe! Sljedeći pulsaš u cilju bio je Mario Kovačević (9. u dobnoj kategoriji) s vremenom 1,42,11. Poseban naglasak stavljamo na rezultat 🥉Josipa Škorića, koji je polumaratonsku distancu istrčao za 1,47,14. Taj rezultat našem je Joziji donio brončanu medalju u dobnoj kategoriji. Čestitamo Jozija! Do cilja su uspješno došli i Marko Ćavar (6. u dobnoj kategoriji) 1,48,49; Marko Mioč (28. u dobnoj kategoriji) 1,55,57; Ante Mamić (25. u dobnoj kategoriji) 1,56,51; Toni Pecić (54. u dobnoj kategoriji) 1,57,45; i Vlatko Kovačević (46. u dobnoj kategoriji) 2,09,06.

Od naših djevojaka trčale su Josipa Baković (5. u dobnoj kategoriji) 1,53,51; i Mateja Zorić (15. u dobnoj kategoriji) 2,08,10. Čestitke svim sudionicima na nastupu i rezultatima.
Na maratonskoj distanci AK Puls su predstavljali Vesna Ćavar (6. mjesto u dobnoj kategoriji) i Krešimir Sliško (7. mjesto u dobnoj kategoriji). Rezultat 4,16,03. Bravo za naš maratonski tandem!
Dodajmo još izniman nastup našeg člana Stipe Madunića Štefa na Berlinskom maratonu gdje trčao maratonsku distancu od 42.197 m i postavio svoj osobni rekord s vremenom 3 h 33 min i 43 sec. Čestitke Štefu!
Za logistiku se i ovaj put pobrinuo Iko Ćavar

www.tomislavnews.com/AK”Puls” Tomislavgrad