tomislavnews.com

FOTO/VIDEO : Svečana misna slavlja u čast sv. Iliji služena na Gradini iznad Stipanjića, na groblju u Gornjem Brišniku, u Borčanima, Vojkovićima i Karmelu sv. Ilije

copyright@tomislavnews.com

Danas, na Ilindan, a u čast sv. Iliji Proroku, po tradiciji, u duvanjskom kraju služene su svečane svete mise na Gradini iznad Stipanjića, na groblju u Gornjem Brišniku, u Borčanima, Vojkovićima i Karmelu sv. Ilije.

Od naših suradnika očekujemo tekstove i fotografije, a prve su nam stigle s Gradine  iznad Stipanjića, gdje je svečano misno slavlje, uz koncelebraciju fra Josipa Stanića i fra Vinka Baćka, predvodio duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić.

Vrijeme je bilo ugodno, malo vedro malo s bijelim i sivim oblacima, ali i vjetrovito kakvo uobičajeno bude na Gradini, pa je veliki broj vjernika nazočio misnom slavlju u čast sv. Ilije proroka.

SVEČANO MISNO SLAVLJE U KARMELU SV. ILIJE

Nakon misa trodnevica danas je ispred Saostana i duhovnog centra “Karmel sv. Ilije” na obali Buškog jezera , po ugodnom vremenu i prekrasnom ozračju služena svečana sveta misa u čast sv. Iliji, zaštitniku ovoga samostana.

Misno slavlje počelo je procesijom  s kipom sv. Ilije u kojoj su sudjelovali brojni svećenici i vjernici. Svečano misno slavlje, kao i sinoć Uočnicu predvodio je otac  Dario Tokić , provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, jer je biskup đakovački  Ivan Ćurić bio spriječen doći, a koji je najavljen kao predvoditelj misnog slavlja.
U nadahnutoj propovijedi provincijal je govorio o životu svetog Ilije proroka, a  istaknuo je važnost  molitve i čovjekovu povezanost s Bogom, uz strpljivost i  prihvaćanje njegove volje.

SVEČANO MISNO SLAVLJE U VOJKOVIĆIMA U ČAST SVETOM ILIJI PROROKU
Snimio: Dragan Kelava/Vojkovići/FB

U nazočnosti brojnih vjernika danas je u čast sv. Iliji proroku služeno svečano misno slavlje i u vojkovićima, Župa Roško Polje.
Nakon procesija s kipom svetog Ilije, svečano misno slavlje je, uz suslavlje roškog župnika fra Joze Radoša Đoke, predvodio je fra Andrija Majić.

 

www.tomislavnews.com/ Foto: N. Leutrar, I. Cikoja, Ivan Delać, Dragan Kelava