sjećanje

FOTO: Svečanost u čast vukovarskom heroju Ivanu Krajinoviću “Ići”, njegovo ime nosi Spomen-ulica

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Dana 7. kolovoza 2024. godine u Omolju, rodnom mjestu vukovarskog heroja Ivana Krajinovića „Iće“, upriličena je svečanost povodom imenovanja Spomen ulice njegovim imenom, dan koji će biti trajno upisan u memoriju mjesta.

Pored brojnih Omoljana koji su se okupili ovom prigodom pored ploče Spomen ulice došli su brojni gosti iz Hrvatske predvođeni Ivanovim suborcima i velikim prijateljima, Damirom Markušem i Igorom Širokim. Iz Kutine za ovu prigodu došli su i najbliži članovi Ivanove obitelji. Također ovom događaju prisustvovali dragovoljci veterani Domovinskog rata iz Tomislavgrada kao i pripadnici 13. bojne HOS-a. Napomenimo da je ovoj svečanosti sudjelovao i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić. Medijska kuća PRO TV popratila je ovaj događaj kao i nekoliko lokalnih portala.
O Ivanu Krajinovića „Ići“ govorili su njegovi suborci, Damir Markuš i Igor Široki, koji su istaknuli njegov ratni put i herojstvo u Domovinskom ratu u Vukovaru. Ivan Krajinović „Ića“ bio je pripadnik postrojbi HOS-a iz Kutine koja je branila Vukovar sa ukupno 58 HOS-ovaca iz drugih mjesta. Nakon ranjavanja i liječenja u Vukovarskoj bolnici, gdje ga zatiče pad Vukovara, nije se odrekao HOS-ovog znakovlja pod kojim je deportiran na Ovčaru gdje je mučen, ubijen i zatrpan u masovnoj grobnici. Život Ivana Krajinovića „Iće“ trajno je povezao Tomislavgrad, Kutinu i Vukovar. U svakom od ovih mjesta ostavio je dio svog života. Rođen je u Omolju općina Duvno (danas Tomislavgrad) 14.10. 1966. godine, ubijen na Ovčari kod Vukovara 20.11. 1991., a vječni spokoj u Kutini gdje je sahranjen 23. lipnja 2001. godine.
Spomen transparent koji se ovom prigodom pokazao u Omolju prošle godine svečano je podignut na vukovarski toranj i u mimohodu nošen vukovarskim ulicama u čast heroju Vukovara i Omolja.

Omoljani su ponosni na svog vukovarskog heroja – Ivana Krajinovića „Iću“, objava je omolje. com , gdje možete vidjeti više fotografija!

www.tomislavnews.com/Omolje.com