tomislavnews.com

FOTO: Svetu misu uočnicu Obiteljskom dana u crkvi Svete obitelji u Kupresu sinoć je predvodio mons. Tomo Vukšić; blagoslovljen oltar svetog Ivana, djelo duvanjskog kipara I. Skočibušića

Svetu misu uoči Obiteljskog dana u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu, sinoć ( 27. srpnja 2024.) je, u nazočnosti brojnih vjernika, predvodio predsjednik Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, kao i euharistijsko klanjanje nakon Svete mise.

Na Misi uočnici današnjem Središnjem misnom slavlju Obiteljske nedjelje bio je i blagoslov oltara sv. Ivana Krstitelja u crkvi Svete Obitelji na Kupresu. Autor oltara je akademski kipar prof. Ilija Skočibušić iz Tomislavgrada (Mesihovine) a kip je izrađen u radionici Ivana Ive Andrića u Mostaru. Misno slavlje uveličao Župni zbor Kupres.

Središnje Euharistijsko slavlje danas, na Obiteljski dan u župnoj crkvi Svete Obitelji u Kupresu, predvodit će potpredsjednik BK BiH mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. U sklopu misnog slavlja bit će jedno krštenje. Liturgijsko pjevanje animirat će zbor Župe sv. Ivana Krstitelja iz Lug-Brankovića.

www.tomislavnews.com/Foto: Župa Kupres