tomislavnews.com

FOTO/VIDEO: U dvorani KIC-a u Tomislavgradu večeras je izveden mjuzikl “Aladdin”, koji je oduševio duvanjsku publiku

copyright@tomislavnews.com

Polaznici Škole mjuzikla i glume KIC-a Tomislavgrad večeras su izveli mjuzikl “Aladdin”, u 17,30 sati prvu predstavu, a druga je isto večeras (subota) u 19, 30 sati. Sutra (nedjelja)  će u 19,00 biti još jedna  izvedba. Za sve izvedbe karte su već rasprodane!

U toploj i ugodnoj kino dvorani Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu bio je ograničen broj posjetitelja, zbog poznatih mjera COVID-19, a bilo ih je dovoljno da toplim pljeskom pozdrave prekrasnu izvedbu tridesetak djevojčica i dječaka, polaznika Škole mjuzikla i glume koja već nekoliko godina uspješno  djeluje pri KIC-u.

Mjuzikl “Aladdin” je izvođenju na pozornici prilagođena poučna istočnjačka bajka poznata pod nazivom “Aladdinova svjetiljka”, koja govori o borbi dobra i zla u kojoj dobro uvijek pobjeđuje.

Davna bajka aktualna je i danas kada je pomama za materijalnim dobrima postala strast, porok, kada se kao i Čarobnjak Mustafa iz “Aladdina” ne biraju sredstva, kada se laže, obmanjuje, a sve kako bi se steklo bogatstvo, materijalno, ne misleći na poštenje, na istinu.

Odlično su to večeras dočarali polaznici Škole mjuzikla i glume svojom pjesmom, plesom, glumom, a s namjerom istaknuti prave životne vrijednosti, a to nije ni blago, ni dijamanti, ni novac, nego čovjek sam,  ljubav i ljudsko poštenje.  Redateljica mjuzikla je profesorice glazbe Zrinke Lukač, koju pamtimo i po odličnom mjuziklu “Kralj lavova” koji je prije dvije godine pripremila s mladim glumcima, plesačima i pjevačima i tako duvanjsku publiku “zarazila” mjuziklima.

Publika je dugim i toplim pljeskom, u hladnoj duvanjskoj večeri, nagrađivala i nagradila mlade i male glumce i redateljicu Lukač, koji su, slobodno možemo reći, u nenormalnom vremenu i specifičnim, kulturi nesklonim, uvjetima pripremili odličnu predstavu, a kako, to samo oni znaju i zato zaslužuju veliku čestitku i svaku podršku.

Projekt su sponzorirali : Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ i Općina Tomislavgrad.

Dojmove s večerašnje izvedbe, više fotografija i video objavljujemo uskoro!

www.tomislavnews.com