TG Kultura/Zabava

FOTO: U GALERIJI KIC-a u Tomislavgradu otvorena izložba: “30 radova za 30 godina postojanja i rada Franjevačke galerije i muzeja Široki Brijeg”

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ


Go to Kamen Galir
Večeras je u Galeriji KIC-a Tomislavgrad, a u nazočnosti solidnog broja posjetitelja , otvorena izložba pod nazivom: “30 radova za 30 godina postojanja i rada Franjevačke galerije i muzeja Široki Brijeg”
Riječima dobrodošlice posjetiteljima i prigodne riječi zahvale prijateljima iz Širokog Brijega, izložbu je otvorila ravnateljica Kulturno informativnog centra Tomislavgrad, gospođa Danijela Papić.

Potom je profesor Josip Mijić, kustos, govorio o 30 godina rada Franjevačke galerije i muzeja u Širokom Brijegu, istaknuvši veliku vrijednost djela poznatih umjetnika. Dio tog velikog umjetničkog blaga, vrijednih slika i kiparskih djela iz Širokog Brijega, posjetitelji su s divljenjem razgledali,
Večer je uljepšao učenik Glazbene škole u Tomislavgradu, Mihovil Pačar, virtuoz na harmonici, koji je izveo dvije skladbe i dobio veliki pljesak publike!
Izložba, koji vrijedi posjetiti, jer su tu djela od Bukovca, preko Virgilija Nevstića…do jednog od mlađih duvanjskih  umjetnika Ilije Skočibušića, ostaje otvorena za posjetitelje do 30. studenog 2021. godine.

Pokrovitelji izložbe su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ i Općina Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com/Foto: Snježana Redžepagić/Foto uz naslovnicu slika Vlahe Bukovca  “Portret gospođe”