TG Kultura/Zabava

FOTO: U knjižnici Gimnazije Marka Marulića u Tomislavgradu dramski je uprizorena poezija poznatih domaćih i svjetskih autora

HKD Napredak Tomislavgrad i knjižnica Gimnazije Marka Marulića na domišljat i publici privlačan način redovno aktualiziraju i osuvremenjuju kulturu i umjetnost.
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Nakon edukativno-zabavne novinarske i poetske radionice, organizirali su program povodom Svjetskog dana poezije ponovno angažirajući mlade da razvijaju svoje talente i sposobnosti. Dramski su uprizorili poeziju poznatih domaćih i svjetskih autora, a u drugom dijelu večeri su čitali tekstove turbo folk pjesama na poetski način sto je publici osobito bilo zabavno. Na taj način su ironizirali tekstove s kojima se svakodnevno susrećemo naglasivši opoziciju s umjetničkim tekstovima koje su dramskim tehnikama približili publici na osobit način. Program su saksofonom i klavirom popratili mladi glazbenici Niko Kovačević i Nikolina Klišanin.
Sudionici: Borna Budimir, Marko Višić, Marko Ančić, Jelena Krajina, Ana Marija Đerek, Antea Višić, Ivan Tomić, Anica Galić, Josipa Radoš i Petra Šola su se zahvalili organizatoricama programa prof. Lucijani Gudelj i prof. Mariji Pavković Baković na predanoj pripremi i radu s njima.
Dio atmosfere pogledajte na fotografijama.
www.tomislavnews.com