TG Kultura/Zabava

FOTO: U okviru “Kazališnih dana” u Tomislavgradu Studio Teatar iz Zenice izveo komediju “Državni lopov” i dobro nasmijao duvanjsku publiku!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ


Go to Kamen Galir

U okviru Petih kazališnih dana u Tomislavgradu večeras je na programu bila gostujuća predstava, komedija “Državni lopov” u izvođenju glumaca Studio Teatar iz Zenice, koja je do sada, u 16 godina postojanja, izvođena više od 200 puta u više gradova u B i H, ali i inozemstvu.
Duvanjska publika je poznata po tomu da voli kazališne predstave, a kada je komedija na programu, onda je popunjenost kino dvorana sigurna. Doduše, večeras zbog epidemioloških mjera u dvorani je bio dopušten broj gledatelja.


Komedija je djelo poznatog komediografa Fadila Hadžića napisana prije 40 godina, ali je svevremenska, pa aktualna i danas, a sama radnja smještena je u B i H, u zatvor, akteri su dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a drugi “državni” koji je i u zatvoru, kao i na slobodi povlašten. Treći je polupismeni zatvorski čuvar željan višeg položaja, ambiciozan, bez pokrića.
Trojica uigranih glumaca Studija teatra iz Zenice: Irfan Kasumović, Nusmir Muharemović i Mirza Mušija vrlo dobro su “nosili” svoje uloge i dobro zabavili duvanjsku publiku, koja je smijehom i pljeskom često prekidala glumce, prepoznajući i današnje situacije.

Predstava je trajala oko sat i pol, a na kraju je publika dugotrajnim i toplim pljeskom nagradila izvođače koji su je raspoložili u toploj duvanjskoj večeri.
U iduću srijedu, 15. rujna, 2021. godine bit će izvedena i treća predstava iz programa 5. “Kazališnih dana” u Tomislavgradu: “Čarobnjak iz Oza”, a koju će izvesti Škola mjuzikla i glume iz Tomislavgrada.
“Kazališne dane” u Tomislavgradu već petu godinu organizira Kulturno informativni centar Tomislavgrad, a kazališne predstave, komedije poglavito, u Tomislavgradu uvijek su imale i imaju vjernu publiku.

www.tomislavnews.com