tomislavnews.com

FOTO/VIDEO: U petom planinarskom događaju, pohodu “100 žena na Kamešnici 2022.”, bilo više od 600 žena, a bilo je i muškaraca!

Danas, 15. svibnja, 2022. godine, kako je i najavljeno iz Planinarskog društva “Cincar” Livno, upriličen je, nakon dvije godine pauziranja zbog korone,  događaj, pothvat, vrijedan divljenja, uspon na planinu Kamešnicu, poznat pod nazivom “100 žena na Kamešnici”

Dan je uistinu bio lijep za planinarenje i boravak na Kamešnici, bilo je malo i povruće, ali bolje nego da je bilo kišoviti i hladno kako je znalo biti nekih godina.  Ranije se ovaj događaj organizirao u suradnji PD “Cincar” i  GSS HBŽ, a ove godine organizator je PD “Cincar”, čija je aktualna predsjednica Jelena Bobetić, dok je GSS HBŽ samo u ulozi osiguranja, za on ne daj Bože da se dogodi. Cilj ovoga pohoda na “Kamešnicu” je promoviranje zdravog života, planinarenja, kretanja, života u prirodi, druženja.

Iako je naziv “100 žena na Kamešnici”, jutros rano ispred sportske dvorane u Livnu okupilo se mnogo više žena, njih preko  600, bio je i manji broj muškaraca.  Autobus ih je prevezao do Podgradine, odakle su sudionice/sudionici krenuli na uspon prema vrhu Kamešnice do planinarske kuće na  Pešinom vrilu na  1.400 mn/v.  Tu je bio odmor, a marendu, čaj i kavu za sve sudionike pripremile su članice PD”Cincara”, koje su izradile i prepoznatljive plave majice.

Nakon odmora, oni koji su željeli, krenuli su  krenuli su prema vrhu Konj (1.856 mn/v). Za sve sudionice, sudionike osiguran je bio i ručak, a u popodnevnim satima (oko 17 sati) spremali su se  na povratak, u Podgradinu, a neki su razmišljali i kako bi bilo lijepo prenoćiti na Kamešnici. Koliko smo uspjeli doznati pokrovitelj ovoga događaja je Grad Livno i gradonačelnik Čondrić.

Na ovom lijepom, korisnom i zdravom događaju bile su žene svih dobnih skupina, bilo je i malenih. I nisu bile samo žene iz HBŽ nego i iz Hercegovine, Dalmacije, Banjaluke…

Nezaboravan događaj i doživljaj koji će svim sudionicama i sudionicima ostati u ugodnom sjećanju i sigurni smo kako će mnogi i u buduće pohoditi ovu lijepu planinu.

www.tomislavnews.com/ Foto: Klara, Teica, Ivana, Slavica/ Video: Petar Krešimir, Žarko Vukadin