tomislavnews.com

FOTO: U povodu 30. obljetnice početka borbi na kupreško-tomislavgradskom ratištu u Kupresu oslikan mural posvećen braniteljima : “Hvala im na svemu, slobodni smo ljudi”

Danas, 8. travnja, 2022. godine, povodom 30. obljetnice početka borbi na kupreško-tomislavgradskom ratištu i na 30. obljetnicu utemeljenja HVO, na pročelju Doma kulture u Kupresu završen je i otkriven veliki braniteljski mural, dimenzija 6 X 3 metra.

Mural zahvale poginulim i živim braniteljima po vlastitoj ideji i inicijativi, oslikao je Ivica Matešković, hrvatski branitelj, sudionik i svjedok najtežih, prvih dana rata na Kupreškoj visoravni. Materijal za izradu murala, na kojemu je ispisana zahvala braniteljima stihom iz poznate pjesme M.P. Thompsona : “Hvala im na svemu, slobodni smo ljudi”, osigurala je Udruga branitelja Domovinskog rata HBŽ, Podružnica Tomislavgrad, koja je dala i veliku potporu autoru murala na Kupresu.


Čestitajući gospodinu Mateškoviću na ovom lijepom braniteljskom muralu, prvom na Kupreškoj visoravni, upitali smo ga kako je došao na ideju uraditi mural:
“Ideja postoji odavno, to je najmanje što sam mogao učiniti za branitelje i osloboditelje, a prije svih, za poginule suborce. Zamišljena su dva murala, ali nikako svoje slobodno vrijeme uskladiti s kupreškom klimom. Evo, braniteljski mural je završen, a pobjednički, osloboditeljski planiram na ljeto. Braniteljske udruge i kupreška vlast trebaju samo naći adekvatnu lokaciju”,  nakon završetka rada na muralu,  izjavio je danas za Tomislavnews.com, autor murala zahvale hrvatskim braniteljima gospodin Ivica Matešković iz Tomislavgrada,

www.tomislavnews.com/Lj.Đikić