tomislavnews.com

FOTO : U ŽUPI BUKOVICA danas krizmano 55 krizmanika, čestitamo!

copyright@tomislavnews.com

Bukovička župa je u Duvanjskom dekanatu , a u njoj su sela: Bukovica-Gornja i Donja, Mrkodol, Brišnik-Gornji i Donji i Cebara. Danas je u toj župi krizmano 55 djevojčica i dječaka.

U Župnoj crkvi Svetog Franje, u Bukovici – Tomislavgrad, danas je služeno svečano misno slavlje koje je predvodio  izaslanik biskupa Ratka Perić  mr. don Željko Majić, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije uz koncelebraciju bukovičkog župnika fra Mladena Rozića i vikara fra Petra Drmića.

U prepunoj crkvi, don Željko je u  nadahnutoj propovijedi govorio o važnosti sedam darova Duha svetoga, te o tomu kako smo svi svjedoci i propovjednici svoje vjere, te pozvao krizmanike da se svakodnevno mole.

Nakon propovijedi, biskup je podijelio sakrament svete potvrde-krizme na 55 krizmanica i krizmanika iz ove župe.

Svečano misno slavlje uveličalo je skladno pjevanje Župnog zbora Bukovica.

Krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima čestitao je župnik fra Mladen Rozić i vikar fra Petar Drmić, potom je župnik zahvalio je vjeroučiteljici Ružici Radoš, Župnom zboru i svima koji su pripremili ovo slavlje, a  u ime svih krizmanika i njihovih roditelja, te svih vjernika ove župe zahvalio  mr. don Željku Majiću.

www.tomislavnews.com/Foto: Marijana Ćurić