TG Vijesti

FOTO : U ŽUPI SV. MIHOVILA u Tomislavgradu 35 djevojčica i 37 dječaka danas su primili sakrament Prve svete pričesti

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas je u duvanjskoj Spomen bazilici 72 prvopričesnika, u sunčanom danu, u bijelim haljinicama, primilo sakrament Prve svete pričesti.


Nakon procesije prvopričesnika u dvorištu bazilike, prvopričesnici i njihovi roditelji i drugi vjernici ušli su u crkvu, praćeni milozvučnom glazbom. Svečano misno slavlje, uz koncelebraciju svećenika, predvodio je fra Stipe Rotim, koji je kazao kako mu je prvi put da dijeli sakrament Prve svete pričesti.
Zanimljivu i nadahnutu, djeci primjerenu propovijed, počeo je molitvicom sv. Tereziji :”Sveta Mala Terezijo, ponizno te molim, reci dragom Isusu da ga jako volim!”

Fra Stipe je govorio o tomu kako su ovi anđeli imali svoju prvu ispovijed u kojoj su ispovjedili svoje dječje grijehe i sada čiste duše i srca mogu primiti tijelo Isusovo u svetoj hostiji. Potom je ispričao prispodobu o dječaku koji je postao papa,
“Neka u vaša malena srca Isus unese istinski mir i radost, Božji blagoslov neka bude snaga koja će vas nositi cijeli život i nikada ne zaboravite da je Isus uvijek uz vas, za vas i da dolazi u svetoj hostiji”, istaknuo je u nadahnutoj propovijedi fra Stipe pozivajući prvopričesnike da glasno obnove krsna obećanja, a potom im je prvi put udijelio sakrament svete pričesti.

Nakon toga je zahvalio, prije svih, Bogu što je podario ovako lijep dana za slavlje prvopričesnika, časnim sestrama Anđeli i Ilijani koje su pripremile prvopričesnike za ovo slavlje, Zboru, Tomislavi Križanac koja je darovala veliku sliku prve pričesti postavljenu ispred oltara, te svećenicima, a posebno roditeljima prvopričesnika koji su svoju djecu odgojili u kršćanskom duhu.

Potom su uslijedili umilni  glasovi molitve i zahvale prvopričesnika.

Na kraju je prvopričesnicima i njihovom roditeljima zahvalio župnik fra Slaven Brekalo, a zahvalio je i fra Stipi Rotimu koji je stalno bio uz prvopričesnike.
“Dragi prvopričesnici, čestitam vam svima na Prvoj svetoj pričesti i neka ih bude još mnogo, mnogo i od sada znate na svetoj misi neće vam svećenik udjeljivati križić na čelu nego svetu hostiju”, rekao je u čestitci župnik, a potom je fra Stipe zazvao svečani Božji blagoslov na sve prvopričesnike i na sve nazočne vjernike.

www.tomislavnews.com