tomislavnews.com

FOTO : VEČERAS u Tomislavgradu otvorena “Uskršnja izložba 2019.”

copyright@tomislavnews.com

U organizaciji Kulturno-informativnog centra  i Gradske galerije Tomislavgrad, večeras je u Galeriji KIC otvorena, sada već tradicionalna”Uskršnja izložba 2019.”

Skupna je to izložba na kojoj je predstavljeno 25 djela od 11 autora – akademskih slikara:  Antuna Borisa Švaljeka, Davora Žilića, preko Magdalene Džinić Hrkać, Jasmine Runje, Željka Korena, Kristine Ćavar, Josipa Mijića, Tonija Zloje, Ivane Mikulić, Marijane Ravlić Filipović i poznatog, nažalost pokojnog, velikog duvanjskog umjetnika Vinka Bagarića.

Jedanaest djela iz svoje kolekcije za ovu izložbu ustupio je Franjevački samostan i galerija iz Širokog Brijega, a uz ciklus “Križni put” Vinka Bagarića  izložena su djela na večeras otvorenoj izložbi.

Izložbu je u nazočnosti ljubitelja likovne umjetnosti otvorio predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović, a o izložbi i slikama poznatih umjetnika govorio je kustos Galerije KIC-a Tomislav Vučemil.

Slike su rađene u akrilu, ulju na platnu i kombiniranoj tehnici, a onima koji vole slike bit će ovo svojevrsna duhovna obnova i uživanje u ljepoti ljudskog stvaralaštva pred najveći katolički blagdan Uskrs.

Oni koji nisu stigli večeras nazočiti otvaranju i razgledanju izložbe, mogu to učiniti do 26. travnja, 2019. godine, do kada će izložba biti otvorena.

www.tomislavnews.com/F/