tomislavnews.com

FOTO: VELIKI mural sa slikama životinja i biljaka duvanjskog kraja oslikava se u glavnoj ulici!

SLIKAJUĆI BILJEKE I ŽIVOTINJE SVOGA KRAJA, DUVANJSKI UMJETNICI IZRAĐUJU PREKRASAN MURAL NA ZIDU DUGOM 90 METARA!
U glavnoj duvanjskoj ulici skupina akademskih slikara i  studentica slikarstva iz Tomislavgrada, a pod vodstvom akademskog slikara Ante Braovca, oslikavaju veliki mural na zidu preko puta Spomen-bazilike. Već pada večer, ali se sa slikanjem ne prestaje, a šetači, posebice djeca, zastaju pored murala u izradi, radoznalo promatrajući njegovu izradu. Poneki dječak i djevojčica bojažljivo uzimaju boje i kist i povlače po velikom zidu, a to će svejedno uraditi i urediti slikari.

Doznajemo da je ideja o oslikavanju ovoga zida i uljepšavanju ovoga (staroga?!) dijela grada odavno prisutna, a ovih dana ju je pokrenuo načelnik Općine Tomislavgrad, koja, uz KIC, organizira i  financira izradu murala.

“Oslikavanje murala je u okviru 10. Međunarodne kolonije, ove godine malo drugačije od prošlih devet. Jubilarna je kolonija koju organiziramo pa smo odlučili likovnu umjetnost približiti svima, svima koji žive u našemu gradu, našim gostima i prolaznicima, mislim da će se svima svidjeti, osvježit će i uljepšati naš grad”, izjavila je za Tomislavnews.com ravnateljica KIC-a Tomislavgrad, Danijela Papić, a Kulturno-informativni centar je,  uz Općinu Tomislavgrad, organizator 10. Međunarodne kolonije u Tomislavgradu.

Dar je to umjetnika svome kraljevskom gradu, što će ga, bez sumnje, ionako lijepog, uljepšati!

www.tomislavnews.com/Lj. Đikić/Foto: M. Š.