TG Zanimljivosti

FOTO/VIDEO: Aktivnosti školske sekcije Robotike Osnovne škole Ivana Mažuranića Tomislavgrad

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Tijekom školske godine naša sekcija robotike je bila jako aktivna. Podijeljeni u dvije skupine sastajali smo se ponedjeljkom i petkom. Uz mentorice Marinu Milić, Vesnu Kelavu, Ivanu Bagarić, Vanju Sučić, Anu Helenu Jolić i Anđu Spajić učili smo programirati malene Microbite i kako ih primijeniti u nekim svakodnevnim aktivnostima privatno ali i u školi.

Svoje aktivnosti smo započeli proučavajući kakve senzore na sebi ta malena pločica ima pa je među prvim projektima bila izrada brojača koraka. Ubrzo smo microbit počeli koristiti i za biranje nasumičnih brojeva te smo zaigrali i „Čovječe ne ljuti se“ na računalima koristeći microbit kao kockicu, a svako mjesto na ploči igre otvaralo nam je zanimljiva pitanja iz hrvatskog i engleskog jezika i informatike.

Malo pomalo naučili smo povezati microbit i sa slušalicama te nam je služio kao glazbeni instrument ali i kao sredstvo za slanje S.O.S signala. Pri tom smo naučili koristiti i radiovezu između microbita što nam je omogućilo i zanimljivu komunikaciju međusobno.
Radiovezu smo iskoristili i za plakat Škole kritičkog mišljenja, naših prijatelja koji su tražili način da njihov plakat bude sve samo ne standardni papir oglašavanja.
Naučili smo ponešto i o otpornicimai LED lampicama i malo se mučili dok ih nismo povezali s našim pločicama, ali isplatilo se kad su naše zelene, plave, žute i crvene lampice počele treperit onako kako mi to želimo.

Fotografije i video pogledajte OVDJE

www.tomislavnews.com