HrvatskaTG ČestitkeTG Zanimljivosti

FOTO/VIDEO: Anđela Krajina iz Centra Nova Nada iz Tomislavgrada je predstavljala BiH na međunarodnom natjecanju u Zagrebu; organiziran susret sa Svetim Ocem

Protekli vikend u Zagrebu se održavalo drugo međunarodno natjecanje Cupi’s spoon za osobe s invaliditetom.

Anđela Krajina iz Centra Nova Nada je predstavljala BiH na međunarodnom natjecanju u Zagrebu.

U ranim jutarnjim satima uputili smo se za Zagreb kako ne bi ništa propustili (hvala našem Antoniu Šimić koji se predao svim svojim tijelom da odemo na ovo natjecanje). Od samog dolaska pred hotel Novi Zagreb vidjeli smo da je organizacija na visokoj razini. Čast i zadovoljstvo nam je bilo upoznati i pobjednike iz drugih država Europe. Tako smo od prvog dana upoznali prijatelje iz Grčke, Bugarske, Latvije, Ukrajine, Poljske …

Svi smo se skupili s jednim ciljem, a to je osobe s invaliditetom približiti društvu u kojem živimo. I mogu vam reći ovih sedam dana u Zagrebu u to smo se i uvjerili. Anđela je bila u trećoj polufinalnoj grupi i nažalost nije izborila finale, ali najbitnije od svega je da je stekla novo iskustvo i nova prijateljstva.

Kroz sedam dana u Zagrebu imali smo razne posjete muzejima, zoološkom vrtu i slobodno mogu reći da je svaka minuta bila pametno potrošena i isplanirana. Kao nagradu za sve nas bio je trodnevni odlazak u Rim. Imali smo organiziran ulazak u Vatikan, a nagrada za sve nas bilo je rukovanje sa Svetim Ocem.
To je jedan od onih susreta koje svaki kršćanin može samo sanjati, a hvala Bogu ja sam svoj san i doživjela. Hvala svima koji su nam omogućili ovaj odlazak, jer predstavljat BIH i predstavljati svoj Centar Nova Nada i one koji su se izborili za ovo je veliko zadovoljstvo.

Nadam se da na ovom nećemo stati i da će već dogodine netko drugi predstavljati BIH na ovom tako velikom i važnom međunarodnom natjecanju za osobe s invaliditetom.
Meni ostaje prenositi svoje iskustvo i osjećaje drugima da bar malo osjete ono što sam doživjela i proživjela protekle dane. Mi se vraćamo svojim svakodnevnim aktivnostima i druženju s prijateljima iz Centra Nova Nada.

www.tomislavnews.com