TG PolitikaTG Vijesti

FOTO/VIDEO: BLAGDAN je Svih svetih kada slavimo sve duše koje su ušle u kraljevstvo Božje

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

 Danas (nedjelja, 1. studenoga, 2020.), na blagdan Svih svetih slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje.

Među današnjim svetima su sigurno i oni koji za života nisu dobili nikakvo priznanje za svoja dobra djela, nitko im nije rekao hvala, a oni su samozatajno radili po onoj :”Vidi Bog, za ljude me ne briga!”.

Dušni dan slavi se svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Dolazak na  groblja i grobove znak  sjećanja na naše drage, znak pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, stavljaju cvijeće i mole za njihove duše.

Ove godine u duvanjski kraj stigao je manji broj Duvanjki i Duvnjaka iz inozemstva nego ranijih godina, a razlozi su poznati (haranje korone virusa) a oni koji su tu i koji su ipak stigli  položit će na grobovima svojih preminulih cvijeće, upalili svijeće i pomoliti se za njihove duše, ali i za duše mnogih poznatih i nepoznatih u grobovima kojih se nema tko spomenuti. A mnogi koji će danas biti na grobljima upaliti će svijeće i na one grobove čiji dragi nisu uspjeli doći, ali su preporučili rodbini i prijateljima na to učine i na grobovima njihovih pokojnih.

I na duvanjskim ulicama, iako je toplo vrijeme, nema mnogo cvijeća, sve je skromnije nego prošlih godina,  a već u rano jutro najviše je cvijeća već na grobljima, na grobovima naših najmilijih.

Po tradiciji zajednička molitva na gradskom groblju Karaula u Tomislavgradu bit će danas, na Blagdan Svih svetih,  u 15 sati.

Mi ćemo svakoga dana moliti za duše naših pokojnika, a svi sveci i svetice Božje, molite za nas!

www.tomislavnews.com