TG Vijesti

FOTO/ VIDEO: BOŽE GUDELJ sretno biciklom stigao u Tomislavgrad, ostvario plemenitu nakanu, pred Spomen bazilikom priređen mu srdačan doček!!

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Bože Gudelj rodom iz duvanjskog sela Crvenica, kao što je naš portal javljao, krenuo je iz Švicarske iz Fribourga  biciklom za Tomislavgrad.

Njegovu plemenitu nakanu, Humanitarni kilometri “Biciklom za Kap ljubavi” organizirala je i podržala Hrvatska katolička zajednica Fribourg iz Švicarske.

Bože je krenuo 21. srpnja, 2019. godine iz Švicarske, a ispratili su ga članovi HKZ Fribourg. Biciklirao je i po suncu i po kiši, po vjetru, više od 1300 kilometara, a danas je sretno stigao na cilj – pred duvanjsku Spomen baziliku, gdje mu je priređen srdačan doček!
Na ulazu u crkveno dvorište dočekale su ga Tomislavgradske mažoretkinje, poredane s obje strane mosta preko kojega je stigao svojevrsni hodočasnik Bože Gudelj. Pred bazilikom ga je dočekao najdraži zagrljaj-onaj majčin,  bili su tu i ostali članovi obitelji, župnik  Božine rodne župe Seonice fra Vinko Kurevija, voditelj “Kapi ljubavi” fra Jozo Radoš-Đoka, tajnica Udruge Dražana Perković i brojni volonteri “Kapi ljubavi”,  prijatelji, duvanjski svećenici,  žitelji Tomislavgrada…

Humanitarna Udruga “Kap ljubavi” uskoro će proslaviti 20 godina od svog utemeljenja, dva desetljeća kako se brine o potrebitima, ne samo u Tomislavgradu, nego mnogo šire.

Doznajemo da je u Božinom rodnom selu Crvenicama pokrenuta humanitarna akcija pomoći “Kapi ljubavi”, potaknuta upravo Božinim humanitarnim, odnosno humanim bicikliranjem.

Uskoro više!

www.tomislavnews.com/ Foto i video: Ivana Bokanović