TG Čestitkevjera

FOTO/VIDEO ČESTITKA: Mladu misu u Bukovičkoj katedrali-Pećini služio je fra Marko Bagarić. Propovjednik fra Petar: “Fra Marko je veliki Božji dar”

Danas, nedjelja, 7. srpnja, 2024. godine, u Pećini-Bukovičkoj katedrali, u duvanjskoj Župi Bukovica, svoju Mladu misu služio je fra Marko Bagarić, rođen u Bukovici od majke Ljubice (rođene u Brišniku, od roda Belića) i oca (sada pokojnog) Branka Bagarića rođenog u Bukovici.

Po vrućini i sparini, brojni su vjernici danas bili u Pećini i ispred Pećine na livadi, u želji nazočiti mladoj misi svoga župljanina, među kojima je bila i majka Ljubica i brojna obitelj mladomisnika, prijatelji i susjedi, a mnogi su došli i iz drugih župa, mjesta.

U svečanost Mlade mise vjernike je uveo bukovički župnik fra Stipe Marković, koji je , među inim rekao:

Propovijedao je, u koncelebraciji brojnih svećenika, na Mladoj misi fra Petar Cvekan iz Zagreba, koji je u vrlo nadahnutoj propovijedi taknuo mnoga srce, bilo je i suza i uzdaha, poslušajte AUDIO SNIMKU!

Mladomisničko geslo fra Marka je:

Polaganjem dlanova ruku na njegovo čelo, fra Marku je blagoslov udijelila majka Ljubica, koju je prvu pričestio kao mladomisnik.

Ovo prekrasno mladomisničko slavlje uveličala je i skladna pjesme Župnoga zbora.
Nakon Mlade mise uslijedile su čestitke i mladomisniku Marku, njegovoj majci i obitelji, a zatim su se svi uputili na zajednički ručak u salon “Lovre” u Bukovici.

ČESTITAMO FRA MARKU I PONOSNOJ MU MAJCI LJUBICI, CIJELOJ OBITELJI I CIJELOJ BUKOVIČKOJ ŽUPI I KAKO JE REKAO DANAŠNJI PROPOVJEDNIK: FRA MARKO JE VELIKI BOŽJI DAR
BOŽE, HVALA TI NA OVOM VELIKO DARU I PREKRASNOM DANU U ŽUPI BUKOVICI, U TOMISLAVGRADU!!

(Uskoro više)

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić/Foto i video: Anđa Klarić