HrvatskaSvijetTG Čestitke

FOTO/VIDEO ČESTITKA: Superznalci iz Tomislavgrada super uspješni na Međunarodnoj superclever olimpijadi!

*Superclever: Škola Matematičko-Logičkih Vještina*

Superclever je škola matematičko-logičkih vještina, u kojoj djeca razvijaju svoje matematičke i logičke sposobnosti. Ova škola ne samo da povećava sposobnost logičkog razmišljanja, već i potiče kreativnost, pamćenje i otvara nova vrata učenja. Superclever omogućuje nove poglede na svijet i uvodi djecu u različite načine učenja. Kao franšiza koja se odvija u 15 zemalja svijeta, Superclever se rapidno širi iz dana u dan. Matea Pokrajčić je dovela ovu inovativnu školu u Tomislavgrad, pružajući djeci novu priliku za upoznavanje svijeta kroz razvoj matematičkih vještina te programiranje i rad s računalima, čime ih priprema za budućnost.

*3. Međunarodna SUPERCLEVER Olimpijada*

U subotu, 22. lipnja 2024., u Splitu je održana 3. Međunarodna SUPERCLEVER olimpijada na kojoj je sudjelovalo preko 300 djece iz raznih zemalja svijeta, uključujući Austriju, Izrael, Švicarsku, Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. U konkurenciji od preko 50 škola, Superznalac Tomislavgrad zauzeo je visoko četvrto mjesto. Natjecanje se održalo u kategorijama mentalnog računanja, brzog računanja te Rubikove kocke.

Djeca iz Tomislavgrada pod vodstvom svojih mentora osvojila su osam medalja:

1. mjesto Klara Skočibušić u kategoriji mentalna aritmetika
– 1. mjesto Barbara Čutura u kategoriji abakus
– 1. mjesto Mara Klarić u kategoriji abakus
– 1. mjesto Luka Perić u kategoriji abakus
– 2. mjesto Biljana Zorić u kategoriji abakus
– 3. mjesto Slavica Anić u kategoriji abakus
– 3. mjesto Mia Marinčić u kategoriji mentalna aritmetika
– 3. mjesto Ena Čutura u kategoriji abakus

Ovi rezultati potvrda su našeg napornog rada, predanosti i beskrajno provedenih sati treninga. Ovakvi događaji ne samo da razvijaju natjecateljski duh kod djece, već i stvaraju nova prijateljstva te ih upoznaju s različitim kulturama i stilovima života. Pokazuju kako se radom i trudom mogu ostvariti zadani ciljevi. Ponosna sam na svu našu djecu i njihove roditelje koji su nam bili ogromna podrška. “Ovim putem srdačno zahvaljujem svima koji su nas bodrili i vjerovali u nas,” kazala je Matea Pokrajčić za naš portal.

Voditeljica škole Superznalac Tomislavgrad, mag. math. et phys. Matea Pokrajčić, ističe da je riječ o školi matematičko-logičkih vještina, u kojoj djeca razvijaju različite kognitivne sposobnosti – pamćenje, koncentraciju, logičko i analitičko razmišljanje, vizualizaciju i kreativnost koje im ostaju kao trajne vještine. Uz navedene vještine, savladavaju i vještinu brzog računanja, mentalnog računanja te slaganja Rubikove kocke kroz dva programa: Numicon i Mentalna aritmetika.

Od jeseni stiže i treći program IT ZNALAC – uvod u programiranje i robotiku, koji djecu uvodi u svijet pun potencijala. U ovoj školi djeca će steći svoje prve kontakte sa Scratch programiranjem, što će im otvoriti mnoga vrata u budućnosti. Pratite naše službene stranice za informacije o upisima i postanite dio programa koji razvija buduće talente!

www.tomislavnews.com/Superznalac Tomislavgrad/Foto i video: Zrinka Čutura