Naši u svijetuTG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO ČESTITKA: Tomislavgradske mažoretkinje seniorske su europske prvakinje!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Marija Ćurković europska je seniorska prvakinja u kategoriji solo pompon.
Odlične su bile i brončane juniorke!

Tomislavgradske mažoretkinje zasjale su u najvažnijim kategorijama na europskom prvenstvu mažoretkinja u Veneciji. Seniorke su postale europske prvakinje u kategoriji formacija pompon i solo pompon, donoseći Tomislavgradu veliko priznanje. Posebno se istaknula seniorka Marija Ćurković, koja je svojom izvanrednom izvedbom pomela konkurenciju od 14 natjecateljica i u Tomislavgrad donijela zlato u solo kategoriji.

Koreografija koju su izvele seniorke, a koju je osmislila i pod budnim okom trenirala trenerica Ruža Dodig oduševila je publiku i suce, a odlukom stručnog žirija osvojila je prvo mjesto, potvrdivši tako vrhunsku pripremu i talent djevojaka.

Sjajne se bile i juniorke u kategoriji pompon, koreografijom trenerice Marije Ćurković osvojile su brončanu medalju.

Seniorke su se predstavile i u kategoriji štap te su zauzele odlično peto mjesto dok su juniorke u kategoriji štap osvojile osmo mjesto.
Kadetkinje su također imale odličan nastup zahvaljujući upornom trudu i radu uz budno oko trenerice Ivane Drmić.

“Ovo je bez sumnje najveće natjecanje na kojem smo sudjelovali u posljednjih nekoliko godina, i upravo zbog toga ove osvojene medalje imaju izniman značaj za cijelu našu ekipu. Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali zahvaljujući trudu, radu i predanosti svih članova tima, uspjele smo ostvariti odlične rezultate. Želimo se od srca zahvaliti svima koji su nas podržavali, prije svega roditeljima, Općini Tomislavgrad i sponzorima. Bez vaše pomoći ovo veliko putovanje ne bi bilo moguće, a ovaj uspjeh još slađi.”, kazala je Džoana Perković, predsjednica udruge “Tomislavgradske mažoretkinje”.

Uz formacijske nastupe, odlično su se predstavile i solistice te duo skupine iz Tomislavgrada, koje su u teškoj konkurenciji pokazale zavidan nivo vještine i strasti za mažoret plesom.

Duo juniorke pompon- Mara Baković i Lana Perković, 4. mjesto
Duo seniorke pompon- Nikolina Madunić i Petra Tomas, 4. mjesto
Duo seniorke štap- Anamarija Sučić i Danijela Jurič, 5. mjesto
Solo seniorke štap- Ana Brzović, 5.mjesto
Duo seniorke štap – Tea Tatarević i Ana Brzović, 6.mjesto
Solo seniorke pompon- Josipa Papić, 6. mjesto
Solo kadetkinje pompon – Maša Bagarić, 6. mjesto
Solo kadetkinje štap – Marija Markić, 10. mjesto
mjesto
Solo juniorke štap – Barbara Čutura, 10. mjesto
Solo seniorke pompon- Anđela Krajina, 14. mjesto

Ovaj veliki uspjeh na europskoj sceni donosi dodatni ponos Tomislavgradu, a mažoretkinje se vraćaju kući s brojnim medaljama, ponosno predstavljajući svoj grad i državu.

www.tomislavnews.com/Tomislavgradske mažoretkinje