Bosna i HercegovinaTG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO ČESTITKA: Uspješnim nastupom HKUD-a Fra Jozo Križić Roško Polje na Državnoj smotri izvornog folklora u Mostaru izborio nastup na Vinkovačkim jesenima!

Sinoć (30. lipnja, 2024.) je u organizaciji UHAKUD-a u Mostaru u domu Herceg Stjepana Kosače održana Državne smotra izvornog folklora Hrvata u BiH.

Naše društvo je svojim nastupom ostvarilo ogroman uspjeh. Naime prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda delegirani smo kao predstavnici Hrvata iz BIH na najvažniju smotru u Hrvata, na Vinkovačke jeseni. Ovo je za nas ogroman uspjeh i priznanje.
I to nije sve. Naša dječja skupina koja je nastupala protekli vikend na Dječjoj državnoj smotri folklora u Rodoču je među 4 najbolje grupe koje su nastupile. Još službeno nismo dobili gdje će oni nastupati, ali nam je jučer priopćeno kako je žiri već u 20 sekundi znao da prolaze, jer se vidi kako su uigrani i složni, uredno obučeni, upjevani i sl. Ja sam to već znala, ali kad to potvrde stručni ljudi onda to sve dobije svoju težinu.

Nama se dojmovi još nisu slegli stoga nismo još ni svjesni svega što se izdogađalo za tjedan dana. Sad nam slijedi nastup Dječje skupine 11.7.u Tomislavgradu na Danima sv. Nikole Tavelića,potom Roško kulturno ljeto i onda pripreme za Vinkovačke jeseni.Uskoro više slika i video nastupa…objava je HKUD “Fra Jozo Križić Roško Polje” , gdje možete vidjeti i više fotografija!

www.tomislavnews.com