tomislavnews.com

FOTO VIDEO KRITIKA: Mještani Stipanjića će blokirati promet kroz selo ako se ne riješi po život opasan dio magistralnog puta!

copyright@tomislavnews.com

Godinama već mještani duvanjskog sela Stipanjića koje se nalazi na magistralnom putu Mostar-Tomislavgrad-Prisoje-Livno, imaju veliki problem na tom putu, na dionici koja prolazi kroz njihovo selo.

Naime,  voda potoka  koji izvire u selu iznad prometnice u najvećem dijelu godine teče preko prometnice i razlijeva se na nekih dvadesetak metara po prometnici što pričinjava velike problema vozačima kojih na tom pravcu nije malo. Posebice je opasno tijekom zime kada se taj dio zaledi, a vozači nemaju alternativni put, nego moraju voziti preko ledene ceste , a odmah iza toga dijela je opasna krivina. Do sada se događao veliki proj prometnih nezgoda upravo zbog zaleđene ceste, ili velike lokve voda kada nema leda, kao što je to bilo jutros kada smo snimili ove fotografije i video.

U posljednjih nekoliko godina je i pet osoba, vozača izgubilo život slijetanjem na ovomu vrlo opasnom dijelu ceste, pa je ogorčenje i briga Stipanjića pred nadolazeću zimu i led na cesti kroz selo opravdana.

Ovaj magistralni put je pod Upravom Federalnih cesta iz Mostara, pa mještani Stipanjića mole, apeliraju i ne prvi put,  Upravu za ceste da poduzmu  hitno mjere, potrebne radnje i otklone opasnost na magistralnoj cesti kroz Stipanjiće. Mještani kažu da tu nema ni velike mudrosti ni velikih radova, dovoljno je ugraditi na tom dijelu ispod prometnice jednu ili dvije odvodne cijevi kako bi voda otjecala ispod prometnice, a ne preko nje. Iako magistralni put nije u njihovoj ovlasti, Stipanjićani očekuju  podršku općinske i županijske vlasti  u rješavanju ovoga problema, jer svima je u interesu zaštititi ljudske živote!

Ukoliko se u narednih mjesec dana ( a i to je mnogo vremena s obzirom da slijedi zima i velika opasnost za vozače ovom prometnicom!) ništa ne poduzme u rješavanju ovoga problema, mještani su spremni, rekli su to jutros za Tomislavnews.com  blokirati  prometnicu kroz Stipanjiće, jer ne znaju kako drukčije natjerati odgovorene da otklone ovu veliku opasnost po život ljudi, posebice vozača koji voze ovom cestom!

www.tomislavnews.com