tomislavnews.com

FOTO/VIDEO KRITIKA: Pa ovo je vrlo opasno, električni stup u Rošku Polju u zraku, čuvaju ga samo žice! Gospodine Gilja, ako znate za ovo kako možete mirno spavati i u fotelji sjediti?!



U posljednje tri godine, ali i ranije u više navrata, pisali smo o nebrizi J.P. Elektro-privrede HZ HB u Mostaru za stanje elektro-postrojenja u duvanjskom kraju. Nažalost, kritike i apel za hitno reagiranje nisu urodili plodom, odgovorni “ni repom da mrdnu”?

Naprosto je nevjerojatno kako u EP HZ HB odgovornim ljudima ne dopire do svijesti koliko je opasno to što ignoriraju apele za uklanjanje opasnih elektro-stupove u velikom broju duvanjskih sela! Kako odgovorni u Poslovnicama ovoga poduzeća na prostoru HBŽ ne upoznaju Upravni odbor, direktora, tehničku službu…koga li već u Mostaru na opasnosti od njihovog nerada? Kako ne reagiraju vlasti u Županiji, u općini, pa na kraju i u mjesnoj zajednici (koja nema nikakvu vlast, ali ima odgovornost), da ne govorimo o vijećnicima i zastupnicima koje je narod izabrao da vode računa u prvom redu o životu ljudi, a zatim i o imovini?

PODSJEĆAMO NA TEKST OD PRIJE ČETRDESETAK DANA KADA SU HARALI POŽARI PO DUVANJSKOM KRAJU, A STANJE JE NEPROMIJENJENO!

VIDEO I FOTO KRITIKA: Zna li Uprava EPHZHB u Mostaru koliko gnjilih, istrunulih, opasnih elektro stupova ima u duvanjskim selima, ali i u gradu?!

Ovom nedavnom tekstu napisanom u povodu javne hvale iz EP HZ HB kako posluju jako dobro, kako imaju ostatak dohotka,  dodajemo jučerašnje fotografije iz Roška polja, koje djeluju nadrealno, pa pomisliš da je fotomontaža, da je nemoguće kako se ovaj elektro-stup (bandera) održava u zraku, kako je drže i ljuljaju samo žice, kabeli kroz koje “struji struja”?! I tako stoji, njiše se godinama, a sada i plovi u zraku!!!

Ne znaš je li bandera ili raketa na putu prema Močilima, kako joj Rožani tepaju i svakodnevno je gledaju, i djeca i odrasli, a udaljena je nekih tristotinjak metara od prve kuće. A oko nje, ili ispod nje, pase i stoka, jer ne zna kakva joj opasnost prijeti od pada elektro-stupa.

Zato bi oni koji znaju i prepoznaju opasnost trebali, jer je krajnje vrijeme-dolazi zima, vjetrovi i snijeg, hitno reagirati i nakon “sto godina” zamijeniti dotrajale, gnjile drvene bandere u Rošku Polju, a li i ostalim selima u duvanjskom kraju (od kojih neke možete vidjeti na fotografijama u videu u nedavnom tekstu!), dok nije kasno!

A odgovorni, ne samo direktor Gilja, za kojega vjerujemo da pojma o ovome nema, nego i ostali, možete li mirno spavati dok ljudima i imovini na području za koje se (kao) brinete prijeti očita opasnost? A ne košta vas mnogo, niti će vam oduzeti mnogo vremena da uklonite opasnost!

Treba li podsjećati da su potrošači električne energije na području općine Tomislavgrad među najredovitijim platišama računa za električnu energiju i da na svom području imaju tri “tvornice” za proizvodnju te iste energije!

www.tomislavnews.com