HrvatskaTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: Na “Đakovačkim vezovima” ove godine sudjeluju i članovi HKDU” Crvenice”, a prekrasan video i fotografije poslao nam Seoničanin!

Od 1967. godine, kada su održani prvi Đakovački vezovi, pa sve do danas glavna manifestacija Đakovačkih vezova održava se svake godine u srpnju.

Tako se svakoga ljeta u srcu Slavonije okupi na stotine folklornih društava te tisuće sudionika koji pjesmom, plesom i predivnim nošnjama čuvaju tradicije svojih krajeva kroz Đakovačke vezove. Posjetitelji mogu uživati u tradicijskim priredbama, kušanju slavonske kuhinje, glazbenim programima od tradicijskih do raznih drugih izvođača, plesu i brojnim drugim kulturnim, turističkim i zabavnim priredbama.

 

Đakovački vezovi su manifestacija koja za svakoga ima po nešto. Čuvar izvornosti ovoga kraja, ali i ostalih krajeva Hrvatske i inozemstva uči mlade, i podsjeća stare na važnost očuvanja običaja.

Danas, nedjelja, program “Đakovačkih vezova” je iznimno bogat, a traje od ranoga jutra do kasno u noć, mi izdvajamo Međunarodnu smotru folklora i Defile sudionika Smotre na kojoj sudjeluju članovi HKUD “Crvenice” Tomislavgrad, te prekrasan Defile konjskih zaprega kroz Đakovo, milina.

Na ovogodišnjim “Đakovačkim vezovima” sudjeluje oko 2000 sudionika, pa ne može to bez Duvnjaka, jer su mnogi Đakovčani porijeklom iz duvanjskog kraja.

ORI SE CRVENIČKA GANGA U SRED ĐAKOVA!
Dobro je ruše momci, u srce dira!

POGLEDAJTE VIDEO I FOTOGRAFIJE IZ ĐAKOVA KOJE JE DANAS SNIMIO I  POSLAO NAM   IVAN RADOŠ JURIĆ, RODOM IZ SEONICE, naš specijalni izvjestitelj s Đakovačkih vezova 22.!

 

www.tomislavnews.com/Foto i video: Ivan Radoš Jurić i  HKDU “Crvenice”