HB ZupanijaTG Vijesti

FOTO/VIDEO: Obilježavanje 29. obljetnice sjećanja na žrtve Kupresa 1992. godine

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Obilježavanje 29. obljetnice sjećanja na žrtve Kupresa 1992. godine počelo je 6. travnja, 2021. godine, kada su izaslanstva  Općine Kupres i Udruge proistekle iz Domovinskog rata položili vijence i upalili svijeće na Spomen obilježjima Suho Polje, Kupreško Polje i na spomen obilježju poginulim Vukovarcima.Danas, subota, 10. travnja, 2021. godine, po vjetrovitom i prohladnom, ali vedrom vremenu, položeni su vijenci i molilo se na Spomen obilježju za sve žrtve hrvatskog naroda u II. svjetskom i Domovinskom ratu, a  zatim je služena Sveta misa zahvalnica u crkvi Svete Obitelji na Kupresu za sve poginule i pokopane hrvatske vitezove u obrani Kupreške visoravni i domovine.

Podsjetimo da su borbe na Kupreškoj visoravni, odnosno na kupreško-tomislavgradskom bojištu, počele 3. travnja, 1992. godine, a u borbama za Kupres, za oslobađanje Kupreške visoravni poginulo je i nestalo 160 bojovnika.

Hvala im za hrabrost, hvala im jer su svoje živote položili na Oltar domovine, svjetlost vječna neka svijetli svim poginulim vitezovima, počivali u miru Božjem.

Foto: Udruga tenkista HVO

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić/Video: V. Galić