TG Vijesti

FOTO/VIDEO: PROBUDILI SE PIROMANI, danas sedam požara na području općine Tomislavgrad!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas, a subota je, suho i vjetrovito vrijeme, pa su duvanjski piromani “oživili”, pale na sve strane, a duvanjski vatrogasci od jutros neprekidno gase, jer požari bukte na sve strane.

Prvo je izbio požar u 9,30 sati iznad Bukovce prema Rošku Polju, što su vatrogasci ugasili za sat vremena, pa bih morali odmah krenuti prema Liskovači, samo što su uspjeli ugasiti taj požar stiže dojava da gori iznad Tubolje i to veći požar. Vatrogascima ovdje pomažu i šumari i nekoliko mladića iz Brišnika.

Samo što su uspjeli ugasiti taj požar, a već se bližio mrak, buknuo je požar u Prisoju, koji su vatrogasci ugasili negdje iza 18,00 sati. Odmah su krenuli prema Letki gdje je izbio požar iznad sela, što su brzo ugasili.

Nisu vatrogasci ni predahnuli izbio je ponovno požar iznad Prisoje, gdje vatrogasci uspijevaju obuzdati ga, a vjetar nemilosrdno puše.

Pred večer je izbio požar iznad pravoslavnog groblja prema Blažuju, a vatrogasci još uvijek gase ovaj požar.

Što reći nego Bože sačuvaj!

“U posljednjih desetak dana svaki dan smo po dva tri puta intervenirali, gasili požare, ali srećom bili su manji, pa smo mislili da će na tome završiti. Ovo danas je prešlo sve mjere, dolazila je i policija, ovome se stvarno mora stati u kraj. Trava i korov, nisko raslinje su suhi, sparušeni, dugo nije pala kiša, a vjetar puše i zašto ljudima pada napamet po ovakvom vjetru paliti na njivama, nikako mi nije jasno. Imam osjećaj kako to rade namjerno?! Apeliramo na sve ljude koji misle paliti po njivama po ovakvom vremenu da se urazume, zar nisu ništa naučili od prošlogodišnjih požara!”, rekao je večeras za Tomislavnews.com zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, Mate Jurčević.

I stvarno ljudi, vi koji volite paliti travurinu i uživate gledati vatru na otvorenom kada vjetar puše, ne izlazite iz kuće, ne uzimajte u ruke upaljač, vatrom se nije igrati, opasno je…!

 

www.tomislavnews.com