tomislavnews.com

FOTO/VIDEO: Proslava Male Gospe u Župi Vinica, u obnovljenoj crkvi Rođenja BDM

Danas, na blagdan Male Gospe-Rođenja Blažene Djevice Marije, u duvanjskoj Župi Vinica, u nedavno obnovljenoj crkvi Rođenja BDM slavljena je svečana Sveta misa, kojoj su nazočili brojni vjernici.

Nakon misa trodnevnica, svečano miso slavlje, uz mjesnog župnika don Jakova Renića i nekoliko svećenika, predslavio je don Mladen Parlov, profesor na KBF u Splitu. Prije svete mise bila je molitvena procesija oko crkve s kipom Blažene Djevice Marije, zatim molitva ispred crkve pred kipom, poslušajte!

Nakon toga u obnovljenoj i lijepo uređenoj crkvi služeno je svečano misno slavlje, a don Mladen je u svojoj nadahnutoj i poučnoj propovijedi rekao, poručio:
POSLUŠAJTE DANAŠNJU PROPOVIJED DON MLADENA PARLOVA!

Župna crkva u Vinici, što se rijetko viđa, bila je puna vjernika koji su došli sa svih strana, iz mnogih zemalja gdje Viničani, uglavnom, žive i rade, na svoj zavjet Maloj Gospi, u svoju rodnu župu ili župu svoga porijekla.

Nakon svete mise ispred viničke crkve, a ispod mitskog Zavelima, zaorila se ganga, srce para ova pjesma stara, a mnogima pomaže, puše topli vjetar s mitskog i mirisnog Zavelima ni od koga i ni od čega ometan i puni dušu milinom, bijeli oblaci plove po plavome nebu iznad Viničkog polja, koje se obraduje i procvjeta na njemu svaki cvijet kad vidi brojni vinički svijet-barem za blagdane!
“Ja sam tebe zamirio mala, u Vinici kad si cviće brala…!”

www.tomislavnews.com/lj./Foto i video: ZDZ