vjera

FOTO/VIDEO: Svečanim misnim slavljem u Župi Roško Polje proslavljena svetkovina svetog Ivana Krstitelja

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas, na svetkovinu svetog Ivana Krstitelja posebno svečano bilo je u duvanjskoj Župi Roško Polje, kojoj je zaštitnik sveti Ivan.

Nakon misa trodnevnica, a posebno  mise Uočnice sinoć, kada je bila procesija poslije mise od crkve do groblja svetog Ivana na polju, te paljenja svitnjaka, danas je bilo središnje misno slavlje na groblju svetog Ivana, na koji su kip donijeli mladići obučeni u narodne nošnje, a iza njih su išli svećenici, ministranti, vjernici..

Iako je jutros bilo vjetrovito i oblačno vrijeme u duvanjskom kraju, kiša nije padala za vrijeme misnog slavlja, a mnoštvo vjernika/hodočasnika stiglo je u Roško Polje, neki pješačeći i više kilometara. Svečano misno slavlje, uz koncelebraciju više svećenika, te mjesnog župnika fra Mladena Rozića,  predvodio je fra Bože Milić, duvanjski gvardijan. (Propovijed fra Bože objavljujemo uskoro!)

Misno slavlje uveličao je Župni zbor, a fra Mladen je zahvalio predvoditelju misnog slavlja, svećenicima i  vjernicima koji su nazočili misama trodnevnicama, Zboru koji je uveličao misno slavlje, te svima onima koji su na bilo koji način uveličali svetkovinu svetog Ivana Krstitelja u Rošku Polju.

Nakon misnog slavlja, kako je to običaj, unatoč oblačnom i vjetrovitom vremenu, vjernicu su se zadržali u razgovoru s prijateljima i poznanicima, čula se i ganga, ona roška, a nakon toga su se vjernici razišli na ručak kod rodbine i prijatelja, da se ne gubi običaj!

NEKA JE SVIMA NA POMOĆI SVETI IVAN KRSTITELJI I MOLIMO NEKA MOLI ZA NAS!

www.tomislavnews.com/Snimio: Pere Tokić