TG ČestitkeTG Kultura/Zabavaumjetnost

FOTO / VIDEO ČESTITKA: Svetom misom u Spomen bazilici i izložbom „Re-Vizija emocija“ u Galeriji KIC-a otvoreni 36. Dani svetog Nikole Tavelića u Tomislavgradu

Svetom misom devetnicom u čast sv. Nikole Tavelića u duvanjskoj Spomen bazilici, koju je predvodio fra Hrvoje Miletić, župnik Župe svetog Mihovila Tomislavgrad, a nakon toga otvaranjem izložbe u Galeriji KIC-a pod nazivom „Re-Vizija emocija“, autorice poznate akademske kiparice Josipe Čamber iz Zagreba, rođene u Tomislavgradu, otvorena je tradicionalna duhovno-kulturna manifestacija “Dani svetog Nikole Tavelića 2024.” 36. po redu.

Uz dobrodošlicu publici na otvaranju izložbe i simboličnim otvaranjem ovogodišnjih “Dana svetog Nikole Tavelića”, načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić naglasio je značenje ove manifestacije i bogat ovogodišnji sadržaj, naglasivši da su ovo 35. “Dani”, što govori o kontinuitetu bogatih duhovnih i kulturnih sadržaja u Tomislavgradu, kakvima se ne mogu pohvaliti ni mnogo veća mjesta. U Galerija KIC-a u svojih 25 godina postojanja ugostila je brojne poznate umjetnike, pa je duvanjska publika naviknuta i rado posjećuje priredbe duhovnog, kulturnog, zabavnog sadržaja.

O zanimljivim izloženim radovima kratko je govorila autorica, akademska kiparica Josipa Čamber, koja živi i radi u Zagrebu, a rođena je u Tomislavgradu. Rekla je da su ova djela nastala u zadnjih deset godina, pet je to ciklusa nastalih iz različitih životnih stanja, koji su bili nadahnuće za njezina djela.


Publika je radoznalo razgledala izložena djela, od kojih je svako na svoj način zanimljivo, neobično.

Ovu toplu ljetnu večer, izložbu umjetničkih djela darovite Duvanjke Josipe Čamber uveličali su mladi duvanjski glazbenici, učenici Osnovne glazbene škole Tomislavgrad, Matea Ćavar i Tomislav Šarić.


Mi smo u arhivu našega portala našli jedan Razgovor s kiparicom Čamber na početku njezine stvaralačke karijere kada je imala svoju prvu samostalnu izložbu u Zagrebu pod naslovom “Ogledalo mašte” i sigurno će vam ovaj razgovor biti zanimljiv, iako su fotografije i video “nestali”!

www.tomislavnews.com/Foito i Video: Snježana i Ivana