Naši u svijetuTG ČestitkeTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: Tomislavgradske mažoretkinje oduševile publiku na Međunarodnom festivalu u Italiji specijalnom koreografijom “Kralj Tomislav”

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

*Tomislavgradske mažoretkinje obilježile 1100. obljetnicu krunidbe kralja Tomislava na međunarodnom festivalu u Italiji specijalnom koreografijom “kralj Tomislav” *

Tomislavgradske mažoretkinje, često nazivane “kruna Tomislavgrada”, ostvarile su još jedan veliki uspjeh na međunarodnom planu. Ovog puta, svojim nastupom su oduševile publiku na međunarodnom mažoret festivalu u Italiji, Lido di Jesolo gdje su nastupile pred nekoliko tisuća posjetitelja.

Svojim dinamičnim i gracioznim pokretima, mažoretkinje su prikazale specijalno osmišljenu koreografiju “kralj Tomislav”, koja je bila dio šireg programa kojim obilježavaju 1100. obljetnicu krunidbe kralja Tomislava. Kroz spoj plesa, glazbe i izražajnih pokreta, uspjele su publici dočarati bogatu kulturnu baštinu svog kraja, stvarajući atmosferu koja je mamila pljesak.

Mažoretkinje iz Tomislavgrada već godinama nastupaju na međunarodnim festivalima, no ovaj je nastup bio poseban zbog povijesne važnosti teme koju su predstavile. Njihova posvećenost detaljima, preciznost i energija na sceni učinile su ih pravim ambasadorima svoga grada i zemlje, čime su još jednom potvrdile svoj status kao jednog od najprepoznatljivijih simbola Tomislavgrada.

Nastup u Italiji bio je samo jedan u nizu događaja kojima mažoretkinje nastavljaju promovirati kulturu i tradiciju kroz umjetnost plesa, a sudeći po reakcijama publike, i dalje će nastavljati oduševljavati gdje god se pojave.

Napomenimo i to da je danas u Veneciji započelo Europsko prvenstvo mažoretkinja, na kojem će se tomislavgradske mažoretkinje natjecati u svim dobnim skupinama – kadeti, juniori i seniori. Ovo prestižno natjecanje, koje okuplja najbolje mažoret timove iz cijele Europe, održava se do 22. rujna, a Tomislavgradske mažoretkinje pripremile su se za natjecanje s ciljem da i u ovom izazovu pokažu svoj vrhunski talent i zabilježe još jedan uspjeh za svoj grad i zemlju, javile su nam kasno večeras iz Venecije Tomislavgradske mažoretkinje.

SRETNO IM BILO!

www.tomislavnews.com/TG mažoretkinje