TG Gospodarstvo

FOTO/VIDEO: U DELAĆA na Eminovu Selu svakog dara Božjega!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Kada bi Ivan Raos, autor “Prosjaka i sinova” kojim čudom oživio i prošetao duvanjskim krajem u ovo doba godine, pa svratio kod obitelji Delać na Eminovu Selu sigurno bi ponovio svoju čuvenu rečenicu, koju izgovara prosjak Kikaš: “Ajmo mi u Duvno, kad nigdi nema u Duvnu ima…”.

A u profesora SSŠ u Tomislavgradu Ivana Delaća i njegove vrijedne supruge Marija na imanju oko kuće na Eminovu Selu uistinu svega blaga Božjega! Ovoga proljeća vrijeme pogodovalo pa sve buknulo i na njivama, vrtovima, okućnici…A i u štali je živo: i pilića, i pačića, i zečića, lijep pas…

-Ja se više zabavim praveći životinjama mjesto gdje će biti, a da nitko nikome ne smeta. Volim raditi i oko kuće, malo da tako kažem umjetnosti unijeti u kamen, drvo, izgraditi vjetrenjačice ispred kuće kada ih već ima pravih iznad kuće. Uglavnom, nikada mi nije dosadno, čak ni u vrijeme korone. A moram priznati da moja supruga Marija više radi i brine se i o kući, i o njivi, o živini, kad kažem da je iz Vedašića, onda znate da je vrijedna, takve su Vedašićke-govori na prof. Ivan Delać, malo u šali, ali tko god pogleda i kuću i imanje Delaćevih zna da govori istinu i da su ovi ljudi vrijedni, a tko god radi i što god radi isplati se, a milina je i pogledati sve to!

PA POGLEDAJTE, ULJEPŠAT ĆE VAM DAN!

www.tomislavnews.com