tomislavnews.com

FOTO/VIDEO : U duvanjskoj Župi sv. Mihovila podjeljen sakrament Prve svete pričesti

copyright@tomislavnews.com

Danas je u duvanjskoj spomen-bazilici, u Župi sv. Mihovila u Tomislavgradu,  76 djevojčica i dječaka primilo sakrament Prve svete pričesti…

Svečano misno slavlje predvodio je fra Sretan Ćurčić,  duvanjski gvardijan, koji je u nadahnutoj, a djeci primjerenoj propovijedi govorio o tomu kako će od danas, nakon svete pričesti, znati razlikovati obični kruh od hostije – Tijela Kristova, sada će moći zajedno sa svojim roditeljima stati u red za pričest, naglasivši da se uvijek uzdaju u Gospodina, koji im uvijek oprostiti. I kad im i mame i tate ne opraštaju Isus je uvijek taj koji oprašta, neka se uvijek pouzdaju u njega i nikad ga ne zapostavljaju.

Nakon podijele svete pričesti, župnik fra Slaven čestitao je  prvopričesnicima i njihovim roditeljima, a  posebno je  zahvalio časnoj sestri  Kristini Barbarić koja je  pripremili prvopričesnike  za ovo slavlje, svečanost, koju će pamtiti.

Čestitamo našim prvopričesnicima ovaj veliki dan! Molimo Gospodina da ih učvršćuje u vjeri kroz njihov život, te da uvijek ostanu najbolji Isusovi prijatelji.

www.tomislavnews.com / Foto i video: Mijo Šteko