Bosna i HercegovinaTG Kultura/Zabava

FOTO/VIDEO: U Rošku Polju održana 16. međunarodna smotra folklora

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U sklopu manifestacije “Roško kulturno ljeto 2024.“ u RoškU Polju kod Tomislavgrada u subotu je održana 16. međunarodna smotra folklora.

Na samom početku nazočne je uime organizatora HKUD Fra Jozo Križić Roško Polje pozdravila Iva Krajina, koja je ujedno bila i moderator programa, s posebnim osvrtom na one koji su uložili mnogo truda kako bi svojim nastupima prikazali raskoš tradicijske baštine svoga mjesta te time obogatili ovogodišnju smotru.

Međunarodna smotra folklora u Roškom Polju je imala i svoj svečani dio. Naime, predsjednica HKUD “Fra Jozo Križić” Iva Krajina potpisala je sporazum o međusobnoj suradnji i prijateljstvu s KUD “Vinica”, Varaždinska županija.

Nakon uvodnog dijela na bini su se izmjenjivali pjesma i ples društava koja su, svako na svoj način, predstavila kraj iz kojeg dolaze, a posjetitelji su uživali u raskošnim narodnim nošnjama te pljeskom ispratili svaki nastup.
U programu su nastupili HKUD “Fra Jozo Križić“ Roško Polje, KUD “Vinica” Varaždinska županija, HKUD “Sv.Ante” Cim -Mostar, KPD “HKUD “Ramska tadicija” Rama, Hrvatska Duvanjska baština Tomislavgrad, Dramska sekcija KUD-a Napredak Knin, ŽVS HKUD Didak Gradnići, HKD “Napredak” Busovača, ŽPS “Ivančice” Kupres, KUD “Metković”, HKUD “Dubrave” Aladinići.

Uz bogatu tombolu na kraju programa se zaigralo i Hercegovačko kolo.

U završnom dijelu programa sve prisutne je zabavljao Tamburaški sastav “Mediteran”.

Borak.tv

www.tomislavnews.com