umjetnost

FOTO/VIDEO: Večeras je duvanjska publika uživala u Koncertu klasične glazbe

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U organizaciji HKD Napredak, Tomislavgrad, Kulturno-informativnog centra, Tomislavgrad i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, večeras (7. rujna, 2024.) je u Galeriji KIC- u Tomislavgradu održan Koncert klasične glazbe.

Duvanjska publika je uživala u nastupu operne pjevačice duvanjskih korijena Helene Mamić, koja je pjevala uz klavirsku pratnju Leone Duran.

Publika je imala prilike slušati skladbe Hatzea, Tijardovića, Gotovca, Kabilja i drugih, uz kratka objašnjenja o izboru baš tih pjesama operne dive Helene Mamić, koja ima bogatu inozemnu karijeru operne pjevačice.

Ozračje u galeriji, dvorani je bilo baš toplo, nekako svečano, uz interakciju s publikom, kojoj je ovo sigurno bio poseban doživljaj, ustvari obostrano zadovoljstvo, jer je Helena istaknula kako joj je posebna čast pjevati u kraljevskom gradu, u svome kraju, da je osjećaj prekrasan, a s time se složila i pijanistica Leona Duran.
Bila je ovo jedna iznimna večer, posebice za one koji vole operu, a vidjelo se večeras da ih je ne mali broj u Tomislavgradu.

Na kraju koncerta, u ime organizatora gošćama su zahvalile ravnateljica KIC-a Danijela Papić i predsjednica HKD “Napredak” Tomislavgrad Marija Baković-Pavković.

www.tomislavnews.com/Foto i video: S. i L.