tomislavnews.com

FOTO/VIDEO: VEČERAS je u Tomislavgradu održan Koncert klasične glazbe-“Hrvatska vokalna lirika”.

U organizaciji HKD “Napredak” Tomislavgrad i Franjevačkog samostana Tomislavgrad večeras (1. lipnja, 2024) je u dvorani ispod Franjevačkog muzeja, upriličen koncert klasične glazbe, pod nazivom: “Hrvatska vokalna lirika”.

Pred ljubiteljima klasične glazbe nastupili su višestruko nagrađivani i diljem Europe poznati: sopranistica Vedrana Šimić i pijanist Milan Lucić. izvest će djela skladatelja poput Zajca, Hatzea, Gotovca, Berse, Cipre, Matetića-Ronjgova, Lhotka-Kalinskog, Odaka…

Oni koji vole klasičnu glazbu uistinu su uživali u ovoj prvoj lipanjskog večeri, toploj kao i glazba i riječi koje su toplinom i ljepotom ispunile dvoranu, ozračje je bilo svečano, ugodno.
POSLUŠAJTE KRATKI VIDEO URADAK!

Na kraju nastupa publika je toplim pljeskom nagradila glazbenike, a u ime organizatora zahvalila je profesorica Marija Baković-Pavković, predsjednica Napretka-Tomislavgrad, a gvardijan fra Bože Milić zahvalio je u ime Franjevačkog samostana.

Sopranistica Vedrana Šimić i pijanist Milan Lucić zahvalili domaćinima i duvanjskoj publici na toplom prijemu i pozitivnom ozračju koje je vladalo u dvorani za vrijeme koncerta.
Voditeljica večeri bila je Matea Jolić.

www.tomislavnews.com