HrvatskaTG Kultura/Zabavavjera

FOTO/VIDEO: Zajednička priredba Hrvatskog nadzemlja i Frame Tomislavgrad u dvorani KIC-a Tomislavgrad, o temi: “O svemu pomalo”

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Gostovanje Hrvatskog nadzemlja iz Splita u Tomislavgradu sinoć, 23. svibnja, 2024. godine, u kino-dvorani KIC-a, započelo je uvodnom pjesmom domaćina (FramaTG), nakon čega je voditelj Nadzemlja/Mladen Škare uputio par riječi prije samog početka programa i pokazao koliko je duboko prijateljstvo između Nadzemljaša i Framaša Tomislavgrada.

Iako je tema bila “o svemu pomalo”, na kraju se dala naslutiti zajednička poruka, a to je: kako je čovjeku loše biti sam i da on treba zajednicu i zajednica njega, a povrh svega osobnom molitvom se prepustiti Kristu da nas vodi.


Program koji su pripremili, sastojao se od skečeva, filmova u vlastitoj produkciji i nagovora. Od skečeva “Izbirljivog Adama”, “Molitve”, “Što nakon smrti?”, pa sve do filmova “Odlukocke”, “Zanimljivosti o obraćenju” i “Zanimljivosti o humoru” ni ovaj put nisu razočarali sa svojim humorom te prikazali kako se svaki katolik treba istinski radovati.

Bog za svakog od nas ima plan kako ga učiniti sretnim, ali je na nama i našoj slobodnoj volji hoćemo li prihvatiti Njegovu volju koju ima za nas. Poslao nam je druge ljude činiti im dobro, ljubiti ih. Nadzemlje je još jednom pokazalo kako je lijepo biti mlad i vjernik, kako je lijepo živjeti svoju vjeru javno i da pored svoje obitelji uvijek imamo i drugu obitelj u zajednici.

Zahvaljujemo se fra Nikoli Jurišiću i Frami TG na predivnom gostoprimstvu s kojeg smo svi otišli napunjenog duha. Također, Frama TG je dobila poziv da animira zadnji ovosezonski Nadzemljaški susret u lipnju na temu “Mlakost”.

Članovi Hrvatskog nadzemlja zahvaljuju djelatnicima KIC_a, a posebno duvanjskoj publici na toplom prijemu i pljesku!

www.tomislavnews.com/Tekst i foto: HN i TN