TG Vijesti

FOTO: Volonteri “Kapi ljubavi” imaju pune ruke posla, maslinove grančice, ove godine iz Bijelog Polja, su spremne!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Znate ono kad na momente ne osjećate prste od hladnoće!?Mi u “Kapljici “smo ovih dana itekako, ponovno spoznali taj osjećaj!

Nisu pomogle ni bunde, ni čizme, ali nismo se dali smesti! Bez obzira na (ne)prilike ,uz Božju pomoć odlučili smo održati akciju maslinovih grančica! Otišli u Mostar ,dovezli ih i u ponedjeljak krenuli sa slaganjem i pripremom grančica za Cvjetnicu. Fali nama naše Slano, “veranje” po napuštenim maslinicima, smijeh koji je odzvanjao sve do Stona i dalje! Fale nam ti naši prijatelji kod kojih se osjećamo “kao svoj na svome”, ali tako je sad, korona je promijenila smjer, no nadamo se uskoro da ćemo se svi vratiti “normalnim životima”! Da ćemo mi, kao i svake godine na put od Tomislavgrada do Dubrovnika, bez straha . I da će nas opet tamo pitati :”Jeste vi Đokini? , iako svi znaju da u to doba godine ,uglavnom smo mi “gosti”! A kako našeg fra Đoku uvijek dočekuju raširenih ruku ,tako smo se i mi tamo “udomaćili”…Dakle, kao što napisasmo sa slaganjem grančica smo krenuli u ponedjeljak i slagat ćemo do subote! Nakon toga, uz Božju pomoć na Cvjetnicu smo ispred svih crkvi našeg Duvanjskog dekanata, gdje vjerujemo da ćete “kupnjom grančica” i ovaj put podržati rad “Kapljice”!

USKORO NABAVKA I PODJELA PAKETA HRANE ŠTIĆENICIMA

Po završetku akcije, odmah idemo s nabavkom i sortiranjem hrane u pakete! I onda slijede posjete štićenicima! Ti susreti su posebni i vesele obje strane !I nas volontere, a i ljude koje posjetimo! Možda nije puno to što donesemo, možda nije ništa posebno to što radimo ,možda ne spašavamo živote, ali uspijemo izvući osmijehe kod tih ljudi, raduje nas da ih obradujemo.

Danas, u ova teška vremena i maleni osmijeh puno znači! Kažu, trebali bi pisati negdje sve što doživite, te sve anegdote, sve životne priče…. I kao što reče naša jedna volonterka, prilikom snimanja reportaže za tv „ mi se ovdje hranimo“, naravno, misleći pri tome da se duhovno itekako nahranimo, obogatimo, ismijemo. I ovu njezinu rečenicu okrenuli smo na zezanciju , jer to ne bi bili mi…

Nedavno nam se priključila jedna djevojka i prepričava kako se baš bila zabrinula hoće li se uklopiti među kapljice i kako se ponašati. Rekla je kako se stvarno iznenadila opuštenom atmosferom i odmah se „uklopila“ među ekipu.
Raspisasmo se mi…Evo završavamo 😊

ZAHVALE DONATORIMA I DOBROČINITELJIMA!

Dragi ljudi, hvala Vam što ste nepune dvadeset dvije godine dio ekipe , dio udruge “Kapi ljubavi“! Bez svih vas Udruga ne bi bila to što danas je. Hvala Vam svima od srca!
Hvala Mata d.o.o. elektroprema na doniranim vezicama , hvala Tonći i Ivanu(Pešinom) na donaciji motora(za vrata na skladištu), nema više potezanja lanaca da bi se vrata otvorila i zatvorila…Mi presretni 😊
Hvala obiteljima Jurić, Tunjić i Nikolić koji su nam prilikom nedavnog posjeta Austriji uručili donaciju za Afriku. Hvala svima Vama koje možda nikada nismo spomenuli , a uvijek ste tu !Svi ste vi anđeli koji pomažu da Kapljica radi i djeluje!
Toliko za ovaj put 😊…Uskoro o novim planovima i projektima, a do tada ostajte nam zdravo!

Hvala Vam od srca što ste sve ove godine dio “Kapljice” ❤
Vaši fra Đoka i „ Kapljice“

www.tomislavnews.com/ Izvor: Kap ljubavi FB