TG Vijesti

FOTO: VOLONTERSKA KUĆA “FRA JOZO RADOŠ-ĐOKA” U AFRICI!

U vremenu kada nas i prilike i situacija udaljavaju od ljudi, moramo nastojati biti bliski srcem jedni drugima. Ako smo bliski srcem ništa nije daleko…Ne mogu nas udaljiti ni kilometri, ni distance .
Ne mogu nas spriječiti da širimo dobrotu . Da smo daleko, ali i tako blizu.
U ova čudna vremena, kad imamo osjećaj da je sve nekako izokrenuto , trebamo tražiti razlog za osmijeh. A razlog za osmijeh , kod nas u Udruzi izazvale su fotkice , koje smo dobili od vlč.Odilona.
Istina , bilo je tu i suza, jer fra Đoka ne bi bio Đoka , da nije malo i zaplakao! Naravno , bile su to suze radosnice, a vjerujemo i suze ponosa, jer i to je još jedan dokaz da “KAP LJUBAVI”, ide u pravom smjeru. Ostaje, opstaje i ide dalje zahvaljujući dragom Bogu i svima vama koji ste dio Kapljice!
Pisali smo već da najveća prostorija u Domu sv.Ivana Pavla II, u Beninu(učionica), nosi naziv Kapi ljubavi, da na igralištu stoji ime našeg grada Tomislavgrada, a od nedavno je i volonterska kuća dobila svoje ime “MAISON DES VOLONTAIRES FRA JOZO RADOŠ -ĐOKA”.

FOTO GALERIJA: https://www.facebook.com/pg/tomislavnews/photos/?tab=album&album_id=3362107703849512

Nakon što je vlč.Odilon poslao fotografije, iste smo proslijedili fra Đoki, uz natpis – ovo je iznenađenje za tebe i nakon par minuta nazvali našeg “velikog šefa”, koji se drhtavim glasom javio i samo ponavljao”Šta je ovo, pa nisam znao”! Pa fratre da si znao, to ne bi bilo iznenađenje! 🙂
Jedan mali natpis koji je ovom fratru ispunio i srce i dušu, natpis koji je kod fra Đoke izazvao osmijeh na licu i suzu u oku. Lijepo je znati da se cijeni rad “Kapi ljubavi” i da tamo negdje u dalekoj Africi stoje natpisi “Kap ljubavi” i fra Jozo Radoš-Đoka.
Iako prilike za putovanje nisu bile najbolje, vlč. Odilon je ipak, na kratko uspio otputovati do Benina, posjetiti svoju obitelj, sirotište i djecu o kojoj se dobri ljudi skrbe preko udruge “KAP LJUBAVI”.
Zahvaljujući “kumstvima” i vašim donacijama, Dom sv.Ivana Pavla II opstaje.”

“Da nije fra Đoke i KAPI LJUBAVI, iskreno ne znam , koliko bi sve tamo uspijevali, zato je ovaj natpis na volonterskoj kući ništa. Fra Đoka zaslužuje spomenik”, riječi su koje nam je vlč. Odilon uputio.
Kako nam je rekao djeca su, Bogu hvala dobro, rastu. Od srca pozdravljaju i mole za svoje kumove i za sve koji pomažu rad Doma i tamošnje ljudi.
Dragi ljudi, ovo su stvari koje nam daju vjetar u leđa, da nastavimo svi zajedno činiti dobra! Na ovaj ili onaj način dobro se ipak dobrim vrati.
Hvala vam od srca što ste i vi dio osmijeha , koje donosimo i ovdje, na našim prostorima i na crnom kontinentu! Hvala vam što pomažete da pomognemo!
Hvala našim dragim kumovima, koji nam svake godine ponovno ukazuju povjerenje i nastavljaju uplaćivati školarine za djecu, od srca hvala svima! Neka vas sve Božji blagoslov prati i kao što napisasmo , dobro dobrim vrati!

Svi koji želite pomoći rad udruge, poduprijeti naše akcije prema Africi ili postati kumovi , možete nam se javiti na telefone :034 354 420 ili 063 977 105!

www.tomislavnews.com/Izvor: Duhovno humanitarna udruga “Kap Ljubavi”