TG Zanimljivosti

FOTO : ZANIMLJIV sat hrvatskog jezika u Srednjoj strukovnoj školi Tomislavgrad!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ


Go to Kamen Galir

Učenici 4.razreda Srednje strukovne škole Tomislavgrad jutros su na nastavi hrvatskog jezika zajedno sa profesoricom upriličili prigodnu čajanku povodom obrade ulomka romana Combray Marcela Prousta :
“… I tad mi najednom pred očima iskrsne uspomena. Taj okus pripada komadiću madeleine koji mi je u Combray, u nedjelju ujutro (toga dana, naime, nisam izlazio sve do početka mise), davala tetka Leonie kad bih došao u njezinu sobu da je pozdravim; namočila bi ga u običan ili lipov čaj i tada mi ga dala. Izgled male madelaine nije me ni na što podsjetio, sve dok je nisam okusio… ”


Čitajući prigodan tekst i sami smo ispijanjem čaja i kušanjem kolačića madeleine, koje je napravila naša vrijedna učenica Anđela Matea Čolina, pokušali dozvati neka sjećanja iz prošlosti koja su onda isplivala na površinu. Tako će ovi trenutci i kolačići madeleine ostati zabilježeni u našoj podsvijesti i nekad kad se sretnemo u budućnosti oživjeti današnji dan i uspomene na srednju školu, objavljeno je na FB stranici SSŠ Tomislavgrad,

www.tomislavnews.com