tomislavnews.com

FOTO : ZANIMLJIV sat hrvatskog jezika u Srednjoj strukovnoj školi Tomislavgrad!



Učenici 4.razreda Srednje strukovne škole Tomislavgrad jutros su na nastavi hrvatskog jezika zajedno sa profesoricom upriličili prigodnu čajanku povodom obrade ulomka romana Combray Marcela Prousta :
“… I tad mi najednom pred očima iskrsne uspomena. Taj okus pripada komadiću madeleine koji mi je u Combray, u nedjelju ujutro (toga dana, naime, nisam izlazio sve do početka mise), davala tetka Leonie kad bih došao u njezinu sobu da je pozdravim; namočila bi ga u običan ili lipov čaj i tada mi ga dala. Izgled male madelaine nije me ni na što podsjetio, sve dok je nisam okusio… ”


Čitajući prigodan tekst i sami smo ispijanjem čaja i kušanjem kolačića madeleine, koje je napravila naša vrijedna učenica Anđela Matea Čolina, pokušali dozvati neka sjećanja iz prošlosti koja su onda isplivala na površinu. Tako će ovi trenutci i kolačići madeleine ostati zabilježeni u našoj podsvijesti i nekad kad se sretnemo u budućnosti oživjeti današnji dan i uspomene na srednju školu, objavljeno je na FB stranici SSŠ Tomislavgrad,

www.tomislavnews.com