tomislavnews.com

FOTO/ ZANIMLJIVA IDEJA: Neka se igra Nogometni kup gradova(općina), Tomislavgrad ima najjaču ekipu u B i H, a možda i Hrvatskoj!

Malo sam čitao i istraživao o našim duvanjskim nogometašima i došao sam do zaključka da mi Duvnjaci, bez obzira što smo jako mala  sredina, imamo još uvijek aktivnih nogometaša po cijeloj Europi i da bi mogli sastaviti jednu jako respektabilnu ekipu koja bi se komotno “nosala” sa skoro svakom ekipom iz Hrvatske i BiH.

Ja mislim da je to fascinantan podatak za jednu malu općinu. Ovo je moj prijedlog za sastav idealne duvanjske nogometne momčadi, bilo da su igrači rođeni u duvanjskom kraju ili im je jedan od roditelja tu rođen: (navodim prvo sela iz kojega dolazi igrač, pa klub gdje igra, pa državu.) KARLO LETICA (Kovači, SPAL, Italija), EMIR DILAVER (Mandino Selo, Dinamo, Hrvatska), DAVID ČOLINA( Borčani, Hajduk, Hrvatska), STIPE VUČUR (Seonica, Hajduk, Hrvatska), IVAN STRINIĆ(majka Roško Polje, AC Milan, Italija-ne znam je li još aktualno), DARIO ŠPIKIĆ (Borčani, Hajduk, Hrvatska), KREŠO LJUBIČIĆ (Prisoje, FC Bayern Alzenau, Njemačka), DARIO KRIŠTO (Eminovo Selo, GKS Tychy,Poljska), MARIO PAŠALIĆ (Sarajlije, Atalanta, Italija), STIPE JURIĆ (Jošanica, Široki Brijeg, BiH), IVAN KRSTANOVIĆ (Sarajlije, Slaven Belupo, Hrvatska). TRENER: BRANKO IVANKOVIĆ (Tubolja, Persepolis, Iran).

Nadam se da će se brojni čitatelji složiti s mojim izborom prvih 11 u ekipi Tomislavgrada, a klupa za rezerve također bi bila popunjena.

Dakle, moj je prijedlog da netko organizira u nekoj bližoj budućnosti Nogometni kup općina/gradova, naravno, s pravilima da igrači biti rođeni ili trebaju imati porijeklo ili mjesto rođenja jednog od roditelja u općini za koju nastupaju. Ne sumnjam da bi utakmice bile dobro posjećene, a mi Tomislavgrađani sigurno bi, barem s navedenom sastavom, bili u finalu!

Drago bi mi bilo da, osim mnogobrojnih nogometnih turnira/liga/kupova koji se organiziraju, netko ozbiljno razmisli i o ovoj ideji, natjecanju na jednoj visokoj razini!

A znam da Tomislavgrad ima i odličan stadion, što je velika prednost za moguću organizaciju ovakvog natjecanja.

NADAMO SE DA IH PREPOZNAJETE NA FOTOGRAFIJAMA!

www.tomislavnews.com/ Čitatelj TN iz Švicarske/Duvnjak I.K.