TG Vijesti

GENERACIJA MATURANATA GIMNAZIJE 2021./22. – Hvala vam što ste bili dio nas ove četiri godine!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Oni će možda zaboraviti što smo im govorili, no nikad neće zaboraviti kako su se kod nas osjećali. A da je naša škola ugodno i sretno mjesto za mlade ljude vidjelo se iz posjeta naših prošlogodišnjih maturanata.

Dok pomalo spremaju kofere, rezerviraju studentske sobe, po njihovim osmijesima vidimo da jedva čekaju na početak studentskog života.❤️
Prošle školske godine u našoj je školi maturiralo 80 učenika. Neki su odmah u startu odlučili studirati u Mostaru, a dio njih polagao je državnu maturu u Hrvatskoj. I položili su s velikim uspjehom. Neki unatoč uspješno položenoj maturi nisu uspjeli upisati željene fakultete pa su se odlučili za Mostar. Al’ pokazali su da sa svojim znanjem mogu konkurirati učenicima iz najprestižnijih hrvatskih srednjih škola. Npr. upisati medicinu ili FER u Zagrebu nije mala stvar.
U Mostaru se upisalo njih 29, u Zagrebu 19, u Splitu 24, u Zadru 2, Rijeci 1 i u Širokom Brijegu 1. Među njima će biti, ako Bog da, profesora, logopeda, raznovrsnih inženjera, ekonomista, liječnika, pravnika, veterinara, stomatologa, geodeta, arhitekta, dizajnera, kemičara, socijalnih radnika, umjetnika…Nadamo se da će njihov primjer biti poticaj i ovoj generaciji u izazovima koji ih očekuju.
Dragi naši, uskoro ćete otvoriti novo poglavlje. I indekse. I uživat ćete u studentskim danima. Negdje tamo daleko naći ćete nove prijatelje, pronaći ćete svoj kafić, svog nekog. Al’ ne zaboravite stare prijatelje i svoje korijene.
Budite hrabri i uporni, vjerujte u sebe i svoje mogućnosti. Mladi ste, puni energije, razmišljajte pozitivno, budite otvoreni prema ljudima i uvijek dajte svoj maksimum. Budite odgovorni u ispunjavanju svojih obveza, ali i zabavljajte se. Samo se čuvajte, za slučaj da vas tamo gdje odete nema tko čuvati.
Putujte, idite na koncerte, u kazalište, slikajte se. Jer vidjet ćete: što vrijeme više prolazi, to će vam stare fotografije biti draže.
A ako ostanete kod kuće i ne odete na faks, nema veze. Živite na svoj način. Jer baš zbog toga što ste tako različiti, svi ste toliko jedinstveni!
Budite ljubazni i velikodušni. Sanjajte velike snove i budite optimisti. A ako vam zatreba naša pomoć, čekamo vas na starom mjestu. Netko će vam se uvijek radovati.
“𝕯𝖆 𝖔𝖘𝖙𝖆𝖓𝖊𝖒𝖔 𝖔𝖛𝖔 š𝖙𝖔 𝖘𝖒𝖔. 𝕾𝖚𝖙𝖗𝖆. 𝕴 𝖚𝖛𝖎𝖏𝖊𝖐. 𝕯𝖏𝖊𝖈𝖆. 𝕹𝖊 𝖛𝖊𝖑𝖎𝖐𝖎, 𝖓𝖊 𝖔𝖉𝖗𝖆𝖘𝖑𝖎. 𝕯𝖆 𝖘𝖊 𝖓𝖊 𝖟𝖆𝖛𝖑𝖆č𝖎𝖒𝖔 𝖘𝖛𝖆𝖐𝖔 𝖚 𝖘𝖛𝖔𝖏𝖚 𝖑𝖏𝖚𝖘𝖐𝖚, 𝖉𝖆 𝖏𝖊𝖉𝖓𝖔 𝖉𝖗𝖚𝖌𝖔𝖒 𝖓𝖊 𝖉𝖔𝖕𝖚𝖘𝖙𝖎𝖒𝖔 𝖉𝖆 𝖇𝖚𝖉𝖊𝖒𝖔 𝖔𝖓𝖔 š𝖙𝖔 𝖓𝖎𝖘𝖒𝖔, 𝖉𝖆 𝖓𝖊 𝖌𝖑𝖊𝖉𝖆𝖒𝖔 𝖛𝖚č𝖏𝖎𝖒 𝖔č𝖎𝖒𝖆 𝖎 𝖉𝖆 𝖘𝖊 𝖚𝖛𝖎𝖏𝖊𝖐 𝖕𝖗𝖊𝖕𝖔𝖟𝖓𝖆𝖒𝖔 𝖐𝖆𝖉𝖆 𝖘𝖊 𝖘𝖗𝖊𝖙𝖓𝖊𝖒𝖔.”
𝕸. 𝕾𝖊𝖑𝖎𝖒𝖔𝖛𝖎ć
Hvala vam što ste bili dio nas ove četiri godine! ❤️

Objava je s FB stranice Marka Marulića Tomislavgrad

www.tomislavnews.com