HBŽ VijestiTG Vijesti

HBŽ : ODRŽAN PRVI SASTANAK grupe za izradu podzakonskih akata u sklopu Programa sekundarne prevencije

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

„Program sekundarne prevencije fokusiran na identifikaciju i zaštitu djece od faktora rizika u osnovnim školama Hercegbosanske županije“

Održan prvi sastanak županijske ekspertne grupe imenovane za izradu podzakonskih akata u sklopu Programa sekundarne prevencije

U okviru realizacije „Programa sekundarne prevencije fokusiranog na identifikaciju i zaštitu djece od faktora rizika u osnovnim školama USK-a i Hercegbosanske županije“, u Livnu je danas, 7.listopada, s radom započela Županijska ekspertna grupa imenovane od strane Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Ovu grupu čine županijski eksperti: Mate Križanac, pomoćnik ministra za prosvjetu i znanost, Iva Čečura, stručni saradnik u Odjelu za upravno-pravne poslove Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, doc. Dr. Ilija Krišto, ravnatelj Centra za socijalni rad Tomislavgrad i Ankica Baković, voditeljica Centra za mentalno zdravlje Livno.

Oni će, pod stručnim vodstvom prof. dr Elmedina Muratbegovića, profesora na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, u narednom periodu raditi na izradi podzakonskih akata u sklopu Programa sekundarne prevencije (jedan za zaštitu ličnih podataka djece uključene u program sekundarne prevencije, a drugi za uvođenje programa sekundarne prevencije u školski sistem).

Tijekom današnjeg, prvog, sastanka članovi ekspertne grupe su se detaljno upoznali sa Zakonom o osnovnom školstvu Hercegbosanske županije iz 2004. godine, sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom školstvu Hercegbosanske županije iz 2008. godine, te s mnogim trenutno važećim pravilnicima i podzakonskim aktima relevantnim za današnji sastanak, a s ciljem što boljeg razvijanja planiranih podzakonskih akata.

Današnji rad ekspertne grupe podržao je gospodin Elvir Musić, diplomirani pravnik, ispred Odjela za dječju zaštitu UNICEF-a Bosne i Hercegovine.
Program sekundarne prevencije, u školama Hercegbosanske županije realizira humanitarna organizacija „Genesis Project“, kao tehnički partner UNICEF-a Bosne i Hercegovine, a projekat se realizira pod pokroviteljstvom Švedske ambasade.

Dijana Pejić, izvršna direktorica
Genesis Project

www.tomislavnews.com