TG Politika

HDZ B i H TOMISLAVGRAD: Osvrt na šestu sjednicu OV-a Tomislavgrad

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Bosna i Hercegovina je po mnogočemu posebna država. Počevši od uređenja same države, političke situacije kao i narativu ljudi na čelnim pozicijama u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

O prve dvije posebnosti ćemo nekom drugom prilikom, a sada ćemo se osvrnuti na izjavu načelnika Općine Tomislavgrad na šestoj sjednici OV-a, koja najbolje ilustrira način promišljanja i modus operandi vladajuće strukture u našoj općini.
Naime, na konkretno pitanje našeg vijećnika Ivana Perića da mu se objasni u čije ime i sa kojom dozvolom Kulturno-informativni Centar Tomislavgrad prodaje piće na raznim događanjima koja su se odvijala ispred istog u recentnom vremenu, kao i da mu se dostavi izvještaj o ostvarenom prometu potkrijepljen fiskalnim računima, Općinski načelnik daje odgovor kakav se nažalost može čuti samo kod nas. Vidno uznemiren pitanjem, u naletu arogancije traži od našeg vijećnika da mu više ne postavlja takva pitanja i da ga može biti sramota što uopće otvara tu temu, jer ekipa iz KIC-a je jedna od rijetkih koja se trudi i nešto radi i u kontekstu toga ne vidi nikakav problem da ih se „pusti da nešto zarade“.
Ne umanjujući trud, zalaganje i rezultate KIC-a koji su vidljivi svim objektivnim stanovnicima naše općine, cijeneći njihov doprinos u kulturnom uzdizanju Tomislavgrada i nadajući se da će ustrajati na tome u budućnosti, moramo postaviti pitanje zašto bi jedna javna ustanova bila u privilegiranom položaju u odnosu na privatne i zašto bi se istoj moralo tolerirati kršenje zakona?
Dok s jedne strane pojedine tomislavgradske ugostitelje inspekcije posjećuju na tjednoj bazi, a za dislociranu prodaju pića trebaju platiti mnogobrojne dozvole, općinske ustanove koje uopće nemaju registriranu djelatnost se „pušta da nešto zarade“.
Postavljamo pitanje kakva poruka se šalje javnosti na ovaj način i zašto bi bilo tko plaćao poreze kad općinske ustanove to ne čine? I zašto se ugostitelje „ne pusti da nešto zarade“ jer mnogima od njih je to jedini izvor prihoda kojim hrane svoje obitelji?
Znajući da ćemo ostati uskraćeni za iole smislene odgovore na postavljena pitanja, dužnost nam je bila upoznati naše sugrađane sa dvostrukim kriterijima, nepravdama i nezakonitostima koje se događaju u našoj općini.
Ured za informiranje HDZ BiH Tomislavgrad