tomislavnews.com

HO MERHAMET MDD uručio humanitarnu pomoć potrebitim za Kurban-bajram, uz čestitku

HO Merhamet MDD je ovih dana vršio dostavu humanitarne pomoći za Kurban-bajram u paketima sa prehrambenim artiklima i sredstvima za osobnu higijenu.Merhamet sukladno svojim mogućnostima pomaže nadarene učenike i studente, kao i porodice koje nemaju stalna materijalna primanja. Ovih dana predstavnici Merhameta su obilazili svoje redovne stipendiste, a potpisani su ugovori o stipendiranju za još novih stipendija. Takođe je uručena i jednokratna novčana pomoć za porodicu bez roditelja , te nastojimo osigurati sredstva dugotrajne pomoći za potrebite obitelji . Ovim putem se zahvaljujemo Fehmiju Topalli i Midhatu Brkanu aktivistima Merhameta iz Mostara , te prijateljima Merhameta koji daju potporu našem humanitarnom radu.
Naš račun je otvoren za pomoć u aktivnostima Merhameta, novčane priloge možete uplatiti na; HO Merhamet MDD Osnovni odbor Tomislavgrad , ISP – bank, tr.račun 1549995000217842; mat.br 740422
Ovom prigodom svim muslimanima i ljudima dobre volje čestitamo Kurban-bajram,da ga u miru i raspoloženju provedu sa svojim obiteljima , susjedima i prijateljima – želimo vam dobro zdravlje , raspoloženje i obilje nafake.

Bajram šerif mubarek olsun! HO Merhamet MDD Tomislavgrad”