BiH Vijesti

Hoće li biti koristi? Austrijski gospodarstvenici posjetit će Hercegovinu

Ured Trgovinskog savjetnika austrijskog veleposlanstva u BiH,  zajedno sa Vanjskotrgovinskom organizacijom Gospodarske  komore Austrije organizira od 13..-16. svibnja, 2013. posjetu austrijskih gospodarstvenika Hercegovini.

Nakon vrlo uspješnih posjeta izaslanstva austrijskih gospodarstvenika  sjeveroistočnoj Bosni,  gdje su sudjelovali učestvovali predstavnici 17 austrijskih kompanija, ovoga puta smo se odlučili austrijskim kompanijama predstaviti potencijal još jedne bosansko-hercegovačke regije i to Hercegovine.

Sam  događaj će trajati od 13.-16. svibnja, 2013. Posjeta će se upriličiti Trebinju 13. i 14. Svibnja, gdje će se održati okrugli stol s lokalnim kompanijama uz prezentaciju grada Trebinja i Regionalne privredne komore Trebinje. Nakon toga će austrijsko izaslanstvo posjetiti Elektroprivredu RS, Fabriku alata Trebinje, Swisslion prehrambena industrija Trebinje i Vinariju Vukoja, priopćeno je iz Gospodarske komore Mostar.

15. svibnja  u Mostaru će se održati također okrugli stol sa lokalnim kompanijama uz prezentacije Ministarstava privrede HNK, Zapodnohercegovačke županije, Hercegbosanske županije, te projekta firme Dvokut – Energetski park Livno. U popodnevnim satima, planirana je posjeta Elektroprivredi HZHB i Aluminiju, a 16. svibnja su planirane posjete kompanijama Feal u Širokom Brijegu i Violeti u Grudama.
TN