tomislavnews.com

HRVATSKA NEZAVISNA LISTA: Osvrt na sjednice OV i Županijske Skupštine

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u petak 26.03.2021. godine nastavilo se s ustaljenom praksom negiranja volje oporbenih vijećnika/birača.
Naime na samom početku sjednice općinski vijećnik Ivica Kelava je, uz podršku oporbe, predložio dopunu dnevnog reda točkom koja se odnosi na davanja počasti nedavno ekshumiranim i pokopanim hrvatskim mučenicima Bugojna.
Nismo sumnjali u usvajanje takvog prijedlog s obzirom na to da na samom početku predsjednik Općinskog vijeća g. Ilija Papić–Brico otvara sjednicu OV uz pozdrav svim hrvatskim braniteljima, ma gdje oni bili.
Međutim, smjer (kurs) tijeka sjednice određuje dopredsjednik Općinskog vijeća, ispred stranke SDA, koja je u koaliciji s Hrvatskim Nacionalnim Pomakom i HDZ 1990, g. Zijad Hadžić koji žustro odbija takav prijedlog uz neargumentirana objašnjenja.
Da HNP provodi probošnjačku politiku dokazalo se i na ovom primjeru jer su odbili prihvatiti odavanje počasti spomenutima.
To nas toliko i ne čudi s obzirom na to da su i u radu županijskih institucija nakon preuzimanja vlasti pokazali nit zajedništva sa SDA dajući im pozicije koje im ne pripadaju te tako kupuju njihovu podršku.
Pokazana samovolja s početka sjednice se nastavila kroz odbacivanje svih, itekako konstruktivnih, oporbenih amandmana.
Jedan od amandmana koje bismo posebno istaknuli je ulaganje u novo naselje na Bobari.
Također, zanimljivo je i da nedavna posjeta načelnika Općine MZ Šujica nije urodila plodom s obzirom na to da predloženi amandmani koji su se odnosili na istu nisu usvojeni.
Mislili smo da je iznenađenjima kraj, no na pitanje postavljeno od strane vijećnika HNL-a Jerke Mioča-Medana općinskoj pravobraniteljici koji odvjetnički ured zastupa Općinu Tomislavgrad u sporu s Hrvatskom Elektroprivredom vezano za potraživanja naknade za korištenje hidroakumulacije Buško Jezero, ista odgovara da nije upoznata s tim.
Čudnovata zbivanja nastavila su se i na sjednici Županijske Skupštine održanoj 29.03.2021. godine gdje dojučerašnji načelnik, a sadašnji premijer g. Vukadin priznaje da u školstvu ipak ima previše zaposlenih, ali zaboravlja da je iste zaposlio njegov donedavni ministar g. Galić.
Napominjemo da je HNL do ovoga zaključka došao davno i stalno ukazivao na probleme u školstvu.
Nadamo se kako će se nakon ove spoznaje premijer konačno uhvatiti u koštac s problemima, a mi i dalje nastavljamo s konstruktivnim radom, poštujući volju naših birača, osvrt je iz Ured za informiranje Hrvatske Nezavisne Liste

www.tomislavnews.com