Svijet Vijesti

HSK Njemačke: čestitka za Uskrs i informacije

Poštovani članovi i prijatelji, drage Hrvatice i Hrvati

Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj Vama i Vašim obiteljima želi sretan Uskrs i radosne Uskrsne blagdane!

Novim izdanjem našeg newslettera želimo Vas informirati o nadolazećim izborima hrvatskih zastupnika za Europski parlament. I ovaj put će biti moguće glasovanje u iseljeništvu, a u tu svrhu je potrebno obaviti proces registracije. Doznajte u našem dopisu sve važne informacije i primite na raspolaganje obrasce za prijavu.
 
Mjesec srpanj donosi nam dugo očekivano članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Tom prigodom HSKNj organizira „Hrvatski tjedan kulture“ u Darmstadtu, a neposredno će sudjelovati i na raznim ostalim događanjima. Od 18.-26.5. u Darmstadtu cijeloj regiji srednje Njemačke bit će prezentirana bogatstva hrvatske kulture, literature, filma i glazbe. Gostuju, među ostalima, prof. dr. Ivan Đikić, Jagoda Marinić, ansambl „Lado“, Bernd Posselt, Brigitte Zypries i mnogi drugi.
 
Nadalje, primite u donjem tekstu na znanje informaciju o posjetu delegacije HSKNj Hrvatskom saboru. Pročitajte aktualnost o novoj internetskoj platformi „Gooding“ koja omogućuje dodatnu zaradu volonterskim udrugama, i to bez ikakvih investicija. Informiramo Vas također o dva interesantna natječaja za projekte vezane za muzeje i rad s djecom i mladima. Last but not least, naš newsletter sadrži vijesti o molitvenoj akciji „Moja Domovina“, skorašnjem glazbenom festivalu „Mikrofon je vaš“ u Ludwigsburgu te „Blistavoj noći klasike VI.“ u Berlinu.
I ovaj put Vam želimo ugodno čitanje i informiranje.
 
S poštovanjem i uz srdačan pozdrav,
 
Mijo Marić
Predsjednik HSK Njemačke