Humor

ISTINITE ANEGDOTE iz duvanjskog kraja: Baba u školu, a ćaća na fakultet!

Ljeto je, vrijeme bez nastave, odmor i za učenike i studente, pa se možemo malo našalit na njihov račun, ustvari ispričati dvije istinite anegdote iz duvanjskog kraja.

MOGLA BI I BABA U ŠKOLU, JEDNAKO NE SPAVA

Svako jutro baba je budila Mirka u školu, bio je prvi razred, roditelji u tuđini, njega baba i čuva, i odgaja i u školu sprema. A Mirko bio spavalica, nikakav ga sat, budilnik, nije ujutro mogao probudit.

-Ja ne znam dite moje šta ću s tobom, moraš se probudit kad sat zazvoni, ko će te brudit kad ja umrem?

– Baba, sat nikako ne čujem, možda kada bi mu ugradila dva čekića pa da me lupkaju po glavi,haha. A ti baba samo umri, meni će bit baš lipo, spavat ću do podne.

-Nemoj tako, drago moje dite, mora se rano ustajat i u školu ići svako jutro, nema tu zbora.

-Baba, bona, što ja svako jutro moram, ti jednako ne spavaš pa bi mogla i ti koje jutro u školu, da se ja naspavam.

MOGO BI I ĆAĆA NA FAKULTET

-Sine, nešto ne vidim ovo lito da uzimaš knjigu, je li tebi ostao ijedan ispit za jesen ili si ih sve položio. Koliko ćeš još godina studirat, nešto se oduljilo?

-Ćaća, baš sam gledo priliku kako ti kazat da ja neću više studirat, dodijalo i šta kad završim, opet otra u Njemačku di si i ti mirovinu zaradio. Nema smisla gubit vrijeme  na fakultetu!

-Ma šta mi to govoriš, nemoj se s menom šalit, privedi to kraju, drukčije je kad ti imaš diplomu, pa da odeš i u Njemačku.

-A što ti ćaća nisu studiro, završio si i ti gimnaziju, kako tako, što nisi išo na fakultet?!

-E, moj sine, nisam mogo, nisam imo ni novca, sritni ćaća niokle marke, tribalo je zarađivat, a to je bila moja velika želja, samo da je se moglo, ja bi studiro od dragosti i sve ispite položio u roku, eh…

-Eto ćaća prilike sada, imaš 1500 eura mirovine, ništa ne radiš, imaš novca i vremena, idealne uvjete za studiranje. Ja ću te preko svojih veza, a ko da mi ih je malo, upisat na fakultet i ako ti ne mogne doteć tvoja mirovina, evo slat ću ti ja kad odem u Njemačku još 500 Eura, samo ajde ti malo uči, ajde probaj, ajde molim te, pa ćemo onda pričat!

www.tomislavnews.com/Foto ilustracija